Treball

Una de les prioritats del govern municipal és lluitar contra l’atur i la precarietat laboral que pateixen especialment els i les joves. Amb aquesta voluntat, s’ha dissenyat el Pla de foment de l'ocupació juvenil 2020-2023.

Seguint les línies que s'hi estableixen, en aquest apartat es posa a la teva disposició informació, eines i recursos per trobar la feina que busques, resoldre conflictes laborals o posar en marxa el teu propi negoci.

Professionals et poden acompanyar en aquest procés, contacta'ls i assoleix els teus objectius!

 

 

Primers passos que has de fer per cercar feina: avaluar els teus punts forts i febles, definir els teus objectius laborals...

Augmenta les teves possibilitats de trobar feina: confecciona amb cura el CV i la carta de presentació, prepara l'entrevista de feina i fes un bon ús dels canals per on circulen ofertes laborals del teu sector.

Fer de cangur, donar classes de reforç, fer pràctiques, treballar en comerços... Quines són les primeres feines més habituals? On i com pots trobar-les?

Tens entre 16 i 29 anys i no treballes ni estudies? Fes un cop d'ull a les oportunitats que t'ofereix aquest programa europeu adreçat a joves!

Tota la informació que has de conèixer si decideixes fer-te treballador autònom i/o posar en marxa la teva pròpia empresa.

Un gran nombre d'empreses i sectors requereixen personal de reforç per cobrir places en temporades determinades: estiu, Nadal, èpoques de rebaixes... Informa-te'n aquí.

Descobreix aquí els espais de "coworking" i els telecentres disponibles a Catalunya, així com les borses amb ofertes de telefeina.

Tots els detalls i tràmits que cal tenir en compte abans de marxar i els recursos que faciliten la recerca de feina a l'estranger.

Si estàs a l'atur o treballes i vols millorar la teva formació, pots apuntar-te a cursos subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aqui trobarás informació sober que es la Declaració de la renda, quina documentació necessites, quins passos has de seguir per fer-la correctament...

En aquest espai, trobaràs informació sobre el servei d'assessorament laboral per a joves, els tallers que organitza i els recursos que ha elaborat per a tu, amb tot allò que sempre has volgut saber com a jove treballador/a.

Punts d'orientació laboral per a joves i informació sobre els teus drets i deures com a treballador/a. L'apartat també inclou informació laboral específica per a persones amb discapacitat o nouvingudes.