Allotjament per a estudiants

Molts joves, sobretot universitaris/àries, han de canviar el seu lloc de residència per poder estudiar el que desitgen.

Els i les joves que venen a estudiar a Barcelona disposen de diferents opcions d'allotjament adreçada només o preferentment a estudiants:

Programes d'allotjament intergeneracional

Es tracta d'una alternativa que fomenta la convivència i el suport entre generacions. Amb aquest objectiu, els i les joves s'instal·len a casa de gent gran amb el compromís de fer-los companyia.

A Barcelona pots acollir-te al programa intergeneracional "Viure i conviure", el qual posa en contacte estudiants universitaris/àries i persones de 60 anys o més:

  • Poden participar-hi joves de 18 a 30 anys (si s'està estudiant un postgrau, s'hi pot participar fins als 35 anys), que no tinguin un contracte laboral de més de 8 hores ni resideixin a Barcelona.
  • El sentit del projecte es oferir un compromís de convivència, per la qual cosa cal respectar un horari d'arribada no més tard de les 22.30 hores. L'estudiant podrà absentar-se del domicili compartit tant els caps de setmana com els períodes de vacances segons el calendari lectiu oficial (Nadal, Setmana Santa i estiu).
  • Les sol·licituds es poden presentar al Servei de l'Estudiant de la Universitat o a través del web del "Viure i conviure", on es pot consultar tots els detalls del programa.

Residències d'estudiants i col·legis majors

Les residències d'estudiants i els col·legis majors són l'alternativa més popular entre els i les estudiants sense residència a Barcelona. Ofereixen conviure amb altres estudiants universitaris i una sèrie de serveis i equipaments adients a les necessitats dels i les joves.

Els col·legis majors acullen exclusivament estudiants d'universitat, mentre que les residències d'estudiants ofereixen allotjament a estudiants i joves que treballen.

Altres serveis d'allotjament per a estudiants

Els i les estudiants que busquen habitacions disposen de webs específiques i taulells d'anuncis de les pròpies universitats.

Algunes empreses privades també ofereixen allotjament temporal a Barcelona per a estudiants, investigadors o professors (amb acreditació que ho certifiqui i sense residència a la ciutat).
 

Albergs juvenils

Mentre no troben un pis o una habitació de lloguer i com a opció temporal, alguns/es joves resideixen en un primer moment a un alberg juvenil.

Es tracta d'allotjaments econòmics i de qualitat que ofereixen diferents modalitats en la disposició dels dormitoris i, depenent de l'alberg, sovint s'hi poden trobar sales i espais per activitats recreatives, culturals, esportives o de lleure.

Allotjaments d'estudiants - Ordinador
Allotjaments d'estudiants - Motxilla
Enllaços relacionats: