Espectacle “Vai via”, a càrrec de Xirriquiteula Teatre / ZeBU

Una companyia catalana i una altra de danesa són còmplices en una posada en escena que porta al teatre i davant d’un públic familiar una història que humanitza i reivindica les històries de les persones que viuen al carrer. 

Una única intèrpret defensa en escena una història que constitueix la primera coproducció internacional entre la coneguda companyia de teatre per a nens i nenes Xirriquiteula Teatre i una de les companyies més prestigioses de l’escena danesa del teatre familiar: ZeBU. Han creat un espectacle que dirigeix l’holandès Marc van der Velden, que n’és coautor, i que té com a protagonista una dona que acaba vivint al carrer amb les poques possessions que li queden: una funda de contrabaix i quatre records. Aquesta dona sense llar, interpretada per Iolanda Llansó, explicarà als espectadors i les espectadores la història de la seva vida, una vida apassionant que potser ensenyarà al públic menut com d’equivocats estem quan ens mirem amb prejudicis la vida de les persones sense llar.

 “Vai via!”, “Fora!”, “Ves-te’n!”. Potser no us han dit mai aquestes coses, però a la protagonista d’aquest espectacle, sí. Aquí us parlaran de la fragilitat i la solitud que ens assetja quan ens fem grans. És un petit homenatge a totes aquelles dones que van posar per davant dels èxits personals la cura dels seus. Tot ho viureu en un espai íntim i acompanyats d’una banda sonora original composta per Lola Ybran. 

És la nova proposta amb vocació internacional de Xirriquiteula Teatre, una companyia nascuda el 1985 que ja vau veure al Grec 2011 amb la producció de l’espectacle Call me “Maria” i que en el Grec 2018 van triomfar entre el públic més jove amb Laika . Ara treballen amb ZeBU, una companyia nascuda a Dinamarca l’any 2010 amb la voluntat de produir unes experiències sensorials, emocionals i intel·lectualment estimulants que generin empatia, meravellin i indueixin a la reflexió les ments dels més petits.  

Una coproducció de Xirriquiteula Teatre i ZeBU.

Per a públics a partir de 6 anys.

Idea original: Iolanda Llansó

Autoria:  Marc van der Velden, Iolanda Llansó, Daniel Carreras

Direcció: Marc van der Velden

Ajudant de  direcció: Marc Costa

Interpretació: Iolanda Llansó

Composició musical: Lola Ybran, Dani Espasa

Interpretació de la banda sonora: Dani Espasa, Bernat Garcés, Lola Ybran, Marc Marcet, Martí Fleta

Espai sonor i producció musical: Jero Castellà, Daniel Carreras, Sergi Duarte

Assessorament de moviment: Bea

Disseny d’escenografia i vestuari: Iolanda Llansó

Construcció de l’escenografia:  Marc Costa

Confecció de vestuari: Iolanda Llansó, Rosa Solé, Gemma Gili

Creació de pop-ups : Christian Olivé

Disseny i tècnica d’il·luminació: Daniel Carreras

Tècnic/a: Ricard Pons

Disseny gràfic: Belén Gutiérrez

Comunicació: Carles Novellas

Producció general: Daniel Carreras

Distribució: Miquel Martínez

Administració: Belén Gutiérrez

Agraïments: Xavi Lozano, Violeta Antó, Julian Jabón, Pau Ybran, Clàudia Tello 

Horaris

Sant Andreu Teatre

Adreça:
C Neopàtria, 54
Distsricte:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Població:
Barcelona