100% estiu adolescent

25/06/2020 - 12:49

Lleure. Dins del Pla d’Estiu extraordinari, l’Ajuntament de Barcelona organitza un munt d’activitats gratuïtes per a nois i noies de 12 a 18 anys. Educatives, culturals, lúdiques i esportives... Trieu les que voleu fer, i veniu a passar-ho bé!

 

Barcelona presenta la campanya “100% estiu” per a infants, adolescents i joves més equitativa, més inclusiva i amb més oferta que mai, amb una programació extraordinària d’activitats i d’equipaments oberts.

D’entre aquestes activitats, prop de 200 s’adrecen específicament a adolescents i joves de 12 a 18 anys. Totes elles seran gratuïtes i es duran a terme als diferents barris de la ciutat durant els mesos de juliol i agost, seguint rigorosament les recomanacions sanitàries vigents per a la contenció de la covid-19.

L’oferta és molt àmplia i variada: trobareu activitats en format presencial i virtual, tallers de danses urbanes, defensa personal i freestyle fútbol, teatre, beatbox i batucada, fotografia amb el mòbil, concursos de vídeos zombies, trobades feministes, graffitis antiracistes, còmic i manualitats en 3D, jocs de taula i de rol, videojocs, gimcanes… i fins i tot un “escape room”!

Ja podeu consultar el programa d’activitats “100% estiu adolescent”! Estigueu atents i atentes perquè, en els propers dies, el llistat s’anirà ampliant.

Us podeu inscriure a un màxim de 5 activitats, així que escolliu pensant en les que més us agradin!

Tingueu en compte que algunes activitats requereixen inscripció prèvia i que, si sou menors d’edat, necessitareu adjuntar l’autorització paterna, materna o del vostre tutor legal, per fer la reserva de plaça.

Per a qualsevol dubte o consulta, ens trobareu a joventut@bcn.cat.

 

Equipaments i serveis juvenils reoberts

Durant els mesos de juliol i agost, més de 60 equipaments de la ciutat obriran de manera excepcional per oferir activitats i donar més cobertura a les famílies durant l’estiu, a fi de millorar la conciliació i promoure la participació cultural d’infants, adolescents i joves.

En el cas dels equipaments i serveis juvenils de Barcelona, vam reobrir portes de bat a bat el 22 de juny i seguirem oberts fins a finals de juliol.

Els i les professionals dels Espais Joves, les sales d’estudi, els Punts infoJOVE i les assessories juvenils, el servei Aquí t’escoltem… us esperem amb moltes ganes! Abans d’apropar-vos als nostres centres, recordeu, però, consultar els nostres horaris d’obertura.

 

Guies pedagògiques i emocionals i altres recursos per al monitoratge

Les activitats d’estiu són possibles, en gran part, gràcies a la tasca de més de 500 entitats que gestionen les activitats i dels i les professionals que hi treballen.

En el context de crisi social i econòmica provocada per la covid-19, es fa molt necessari per als monitors i les monitores disposar d’un seguit de recursos pràctics orientats a nodrir les activitats en aprenentatge des del punt de vista educatiu i a facilitar l’acompanyament emocional d’infants i adolescents.

Destaquen, entre aquests recursos, la “Guia de suport i orientacions pedagògiques” i la “Guia de recomanacions i recursos per a la gestió i acompanyament emocional de la infància i l’adolescència en espais educatius i de lleure”.

Si voleu conèixer millor les guies, podeu recuperar la sessió online en què es van presentar amb la participació dels seus autors (professionals de la Pedagogia especialistes en Infància i Joventut de la Universitat de Girona, i representants del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya).