400 € d'ajuda per gastar en productes i activitats culturals

25/07/2022 - 15:37

Cultura. Si al 2022 fas o has fet 18 anys, et pots beneficiar del Bo Cultural que ofereix el Ministeri de Cultura i Esport, a partir del dilluns 25 de juliol.

Si al 2022 fas o has fet 18 anys, et pots beneficiar del Bo Cultural que ofereix el Ministeri de Cultura i Esport, a partir del dilluns 25 de juliol de 2022!

Sol·licita’l en línia i disposaràs de 400 € que podràs gastar durant els 12 mesos següents a la concessió, per gaudir de productes i activitats culturals. Es dividiran de la següent manera:

  • 200 € per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 € per a productes culturals en suport físic: llibres revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 € per a consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

Promou la cultura local de la ciutat i potencia el seu teixit cultural

Si vols obtenir avantatges en cultura, també t’interessarà conèixer el REC Cultural (Recurs Econòmic Ciutadà), la moneda que bonifica el consum de cultura i en democratitza l’accés.

Qualsevol persona usuària que es doni d’alta a l’aplicació REC Barcelona podrà bescanviar euros per RECS Culturals i obtenir un 50 % més per gastar en cultura (per exemple si es bescanvien 10 €, es rebran 15 RECS Culturals).

Es començarà a usar a partir de l’1 de setembre, com a prova pilot, als barris de Sants i Poble-sec, i es podrà fer servir en comerços, sales de concerts, museus i centres cívics.

El projecte s’emmarca en el Pla de Drets Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) dins de la 2a mesura, ‘Cultura de Base i Sectors Culturals’.