Activitats d'habitatge per a joves

Habitatge. Compartir pis, drets i estalvi energètic, cohabitatge, masoveria urbana, cessió d'ús... Els PIJ de Barcelona i l'Assessoria juvenil d'Habitatge compartit t'informaran sobre aquests temes els dies 1, 29 i 30 d'octubre, i el 5 de desembre.

Et preocupa no trobar habitatge a Barcelona?

Inscriu-te a les activitats d’habitatge per a joves que, d’octubre a desembre, organitzen els Punts infoJOVE de Barcelona i l’Assessoria d’Habitatge compartit!

T’hi mostraran eines i recursos per compartir pis a la ciutat, podràs trobar la teva unitat de convivència per llogar un habitatge i, si el que vols és conèixer els nous accessos a l’habitatge, t’explicaran què són i com aprofitar-los.

El cicle s’inicia l’1 d’octubre a les 18h amb una xerrada sobre estalvi energètic a casa que tindrà lloc al Punt infoJOVE Paral·lel.

Seguidament, podràs participar en les següents activitats:

Vols compartir pis?
Dimarts 29 d’octubre d’11 a 19h, a l’Espai Jove La Fontana

L’activitat s’adreça a joves que cerqueu habitació a Barcelona, ja sigui per necessitat puntual i temporal o com primer accés a un habitatge, i que contempleu la compartició d’espais o cohabitatge com una manera més flexible d’accedir a l’habitatge.

Consistirà en un seguit de dinàmiques, que tindran com a eix l’exposició “Passa, Passa que veuràs el piset” i, al seu voltant, es realitzaran un seguit de dinàmiques en grup per:

  • Orientar i guiar en el procés de recerca d’habitacions a la ciutat.
  • Optimitzar el procés d’intermediació, és a dir, en el moment que ens trobem amb la persona propietària.
  • Aspectes a tenir en compte en relació al nostre futurs companys i companyes.
  • Consells i recursos per dur a terme una bona compartició amb els companys/es de pis.

Desprès de les dinàmiques, si s’han assimilat bé els conceptes i s’aprova un test, es rebrà un obsequi.

La jornada estarà a càrrec del Punt infoJOVE Gràcia i de l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, a la qual podreu consultar les vostres preguntes “in situ”.

Alternatives d’accés a l’habitatge

Dimecres 30 d’octubre a les 18h, a l’Espai Jove La Fontana

Taula rodona en què diferents entitats explicaran els nous models d’accés a l’habitatge i mostraran exemples d’aquests, ja en funcionament a la ciutat.

Troba un lloc per viure. Recursos per trobar habitatge a Barcelona

Dijous 5 de desembre a les 18h, al Punt infoJOVE Paral·lel

Xerrada adreçada joves tutelats i ex tutelats on es presentarà la situació de l’habitatge a la ciutat, i es donaran eines i recursos públics i privats per trobar habitatge a Barcelona.

  • A càrrec de l’Assessoria d’Habitatge compartit.