Aprofita l'estiu per planificar la teva estada a l'estranger

10/07/2024 - 12:07

Estades a l'estranger. Et donem idees i recursos si vols preparar una estada a l'estranger per treballar, formar-te, fer voluntariat, un intercanvi juvenil, pràctiques professionals, un camp de treball internacional...

Encara estàs pensant què fer l’any vinent? Et crida viure una experiència a l’estranger per estudiar, treballar, formar-te…?

Doncs posa’t les piles perquè el moment és ara!

Tens un gran ventall d’opcions i tot l’estiu per pensar quina és la millor per a tu. Joves de Barcelona et donem alguns recursos si passar una temporada a l’estranger s’inclou en els teus plans:

Feina a Europa

Estudis a l’estranger

 • Encara queda disponible alguna beca si tens pensat estudiar un grau o un màster a Europa. Te’n fem una selecció d’exemple: Beca d’educations.com, Beques SUSI, Global MBA, Erasmus+, Erasmus Mundus.
 • Si ets menor d’edat i el curs vinent 2024-2025 comences 4t d’ESO, pots fer batxillerat a l’estranger. Ara és el moment d’estar molt pendent de les convocatòries de beques que surten pròximament com són:
  Beca de Colegios del mundo, per fer els dos anys de batxillerat internacional en una escola de ‘Colegios del Mundo’: xerrades informatives (setembre-octubre), tancament enviament sol·licitud de beca (31/10 a les 14h).
  Programa de beques de la Fundació Amancio Ortega, per fer 1r de batxillerat als EUA o al Canadà. A l’agost, publicaran les dates de la convocatòria per fer la sol·licitud.
  Beca Agustín Prado del Centre Cultural d’Idiomes (CCI), per cursar 1r any de batxillerat als EUA. Aviat publicaran al seu web les dates per fer la sol·licitud de la beca.

Formacions internacionals subvencionades

Cos Europeu de la Solidaritat: voluntariat subvencionat a Europa

 • Si vols col·laborar en una entitat social a Europa de manera subvencionada, sigui per curta o llarga durada, el programa del Cos Europeu de la Solidaritat és per a tu!
 • Pots trobar les ofertes que hi ha disponibles al Portal europeu. Hauràs de fer la sol·licitud juntament amb el teu CV Europass en anglès i una carta de motivació.

Intercanvis juvenils subvencionats 100% per Erasmus+

 • Si tens entre 18 i 30 anys, i busques una experiència d’aprenentatge curta amb altres joves de la teva edat aquesta és una de les millors opcions!
 • Dona un cop d’ull a aquest projecte que segur t’interessa: “NEUSelection”, de l’11 al 19 d’agost a Ankara (Turquia), per a joves que volen reflexionar i aprendre sobre processos polítics, participació activa, debats i diàleg i entesa mútua.

Pràctiques professionals subvencionades

 • Si vols aconseguir experiència laboral a l’estranger durant uns mesos, guanyar competències i millorar un idioma pots fer un programa de pràctiques a l’estranger com ara l’Eurodissea.
 • Pots trobar altres oportunitats de pràctiques a l’Eurodesk Opportunity Finder.

Camps de treball internacionals

 • Pots fer un voluntariat internacional amb la COCAT o el Servei Civil Internacional, de curta o llarga durada. Consulta les ofertes disponibles als seus portals.

Trobaràs més oportunitats, concursos, beques, formacions i altres convocatòries al portal d’Eurodesk.

Per a més informació, Joves de Barcelona!