Apunta't a l'In-forma't i avança cap al teu futur acadèmic i professional!

Formació. A partir del 27 de gener, en unes dates en què t'estàs plantejant què estudiar el proper curs, torna l'In-forma't! Una 80a d'activitats gratuïtes amb les quals trobaràs els estudis que t'apropen al títol que vols aconseguir i a la feina que busques.

Del 27 de gener al 25 de març de 2020, tindrà lloc per tota la ciutat de Barcelona la 12a edició de l’In-forma’t. Activitats per trobar el teu itinerari acadèmic.

Es tracta d’una iniciativa feta a la teva mida, que et convida a descobrir, a través d’una vuitantena d’activitats, les opcions formatives que t’apropen al teu objectiu acadèmic i professional.

Gratuïtament, sense cues ni interessos de cap mena!

L’any passat, van sumar-se a l’In-forma’t 7406 joves, valorant-lo amb un magnífic 8’82 sobre 10!

Ara, tu també tens l’oportunitat d’assistir-hi i treure’n tot el profit: només cal que, abans, t’inscriguis als formularis que trobaràs al web.

 

Siguis on siguis, troba el teu camí formatiu i professional

L’In-forma’t agrupa les activitats en 4 blocs, segons les teves necessitats:

1. QUI SOC I QUÈ M’AGRADA?
Interessos, motivacions i aptituds

Tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descoberta del teu perfil acadèmico-professional.

2. QUINS CAMINS PUC ESCOLLIR?
Itineraris acadèmics

Xerrades sobre les diferents vies d’accés i els seus requisits, que et portaran als teus objectius acadèmics. Algunes s’ofereixen a grups-classe (de centres educatius, entitats juvenils, escoles d’adults…) i d’altres a famílies i a adolescents (sota el títol “Fill/a s’acaba l’ESO. I ara què fem?”).

3. QUINA OFERTA EXISTEIX?
Formació reglada i no reglada

Xerrades a càrrec de personal docent en què et donaran a conèixer els diferents estudis que pots triar: batxillerats, cicles formatius, estudis universitaris i altres formacions d’àmbit no reglat.

4. ÉS COM M’HO IMAGINO?
Trobades amb estudiants i professionals

Activitats pensades per complementar la informació rebuda a la resta de tallers, en què podràs parlar directament amb altres joves com tu (en les trobades “De tu a tu”) i amb personal d’empreses i entitats (durant les visites “Explora”).

 

Professionals t’informen sobre temes acadèmics (i molt més!)

Amb el valuòs suport d’una farcida llista d’entitats de referència en l’àmbit acadèmic, la campanya In-forma’t està liderada pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ), els 11 Punts infoJOVE (PIJ) i els 81 Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”) de la ciutat.

Tots ells són serveis d’informació juvenil del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona que, a banda d’aquesta sèrie d’activitats puntuals, t’ofereixen els següents recursos durant tot l’any:

− ASSESSORIA ACADÈMICA I SUPORT A TRÀMITS ACADÈMICS

Resol tots els teus dubtes acadèmics de manera personalitzada, gratuïta i confidencial. A més, si et cal, l’equip d’informació i assessorament t’ajudarà a omplir la teva sol·licitud de beca, la preinscripció a cicles formatius, la inscripció a proves d’accés…

− ORIENTADORA VIRTUAL

Al web de l'”In-forma’t” disposes d’un taulell digital on pots plantejar les teves qüestions i rebre resposta online de professionals i orientadores acadèmiques.

− PROGRAMA DE MENTORIA “ENLLAÇA”

El CAAJ organitza trobades informals entre estudiants o recent titulats/ades en CFGS o graus universitaris, i professionals de llarga trajectòria, per tal que puguis verificar el teu projecte professional. Pregunta’ls tot allò que t’interessa saber de primera mà!

− PROGRAMA D’ACOMPANYAMENT “DECIDEIX”

Sessions grupals, dinàmiques i participatives, en què pots treballar aspectes que influeixen en la presa de decisions acadèmiques. Es realitzen per a grups-classe fora de l’horari lectiu o per a grups no formals.