Descobreix l'estalvi i els drets energètics al Punt infoJOVE Paral.lel!

08/08/2019 - 09:22

Habitatge. Aquesta tardor et proposem una xerrada sobre hàbits i drets energètics, que tindrà lloc l'1 d’octubre al carrer Sant Oleguer, 6-8, amb la coorganització del PIJ Paral·lel i l’Assessoria d’Habitatge compartit.

Estalviar energia a casa nostra és important, no només per a la nostra butxaca, sinó també per al medi ambient. Serà essencial doncs, tenir en compte quin és el nostre consum energètic per tal de saber què podem fer per optimitzar-lo.

És per això que, després de les vacances, s’organitza una xerrada sobre estalvi energètic a casa que tindrà lloc al Punt infoJOVE Paral.lel.

Les nostres factures d’aigua, gas i llum seran un bon punt  de partida; observant-les bé, podrem saber quin és el nostre consum, els conceptes fixes que tenim contractats i els impostos energètics que paguem.

A banda de controlar les factures, a  casa, si ens acostumem a fer petites coses de manera periòdica podem arribar a estalviar energia i contribuir amb el planeta. Fer un ús raonable de les fonts d’energia de llum, aigua  i gas, et permetrà disminuir, no tant sols la factura, sinó també l’impacte negatiu en el medi ambient.

La sessió tractarà una sèrie de consells. Per exemple, si estem al bany i a la cuina, tindrem cura de l’aigua…

  • Tancarem l’aixeta mentre ens ensabonem.
  • Instal·larem un difusor per reduir la sortida d’aigua.
  • Ficarem dues ampolles d’aigua a la cisterna, per estalviar aigua.
  • No utilitzarem el vàter com a paperera.
  • Evitarem que les aixetes degotin quan no estan sent utilitzades.

A la resta de la casa, aïllarem portes i finestres i ens ajudarem de cortines i catifes per conservar la temperatura. També procurarem…

  • Apagar els electrodomèstics en “stant-by” (estat de repòs).
  • Substituir les bombetes per “leds” o bombetes de baix consum.
  • Mantenir correctament els radiadors perquè escalfin bé.
  • Apagar els llums quan no els necessitem.

A banda d’aquests petits trucs per estalviar i optimitzar energia també és important saber que des de l’any 2015 existeix una llei que regula els nostres drets energètics i el  denominat bo social.

Quins són aquests drets i com demanar les ajudes previstes per evitar talls energètics seran aspectes que tractarem al CIAJ el proper dia 1 d’octubre a les 18h. La xerrada la portarà a terme el Punt d’Assessorament Energètic de l’Eixample.

Pots inscriure’t trucant prèviament al Punt infoJOVE Paral·lel (934 422 934). L’entrada és gratuïta.