El Club de la Feina, l’espai de suport a la recerca de feina per a joves de 16 a 35 anys

22/02/2021 - 15:19

Feina. Els serveis infoJOVE de Barcelona activen El Club de la Feina, que donarà suport en la definició d’un pla de recerca de feina personalitzat i oferirà càpsules informatives relacionades amb el món laboral, acompanyament i espais d’experimentació.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Joventut i en col·laboració amb Barcelona Activa, engega el 22 de febrer de 2021 i sense data de finalització, El Club de la Feina a tots els serveis infoJOVE de la ciutat.

Es tracta d’un servei de suport i acompanyament expert que ofereix als i les joves orientació laboral i eines per millorar la seva recerca de feina i ocupabilitat.

El dispositiu forma part de les mesures municipals de suport a l’ocupació juvenil, i vol donar resposta a un dels col·lectius que més ha patit la crisi sanitària en l’àmbit laboral.

Per aquesta raó, El Club de la Feina s’adreça a persones joves i es defineix en 3 línies de treball principals:

①  Suport en la definició d’un pla d’atac

 • Inclou una anàlisi de la situació actual del o la jove que s’adreça al servei, dels seus interessos i necessitats. A partir d’aquí es defineix un pla d’atac de feina personalitzat, i un acompanyament i seguiment expert de proximitat fins que el o la jove trobi feina o es derivi a altres recursos especialitzats.

② Programació d’activitats aterrades a les necessitats dels i les joves

 • Trimestralment es desenvoluparà una programació de càpsules informatives als Punts infoJOVE de Barcelona dissenyades segons les necessitats del territori i amb l’objectiu de poder donar resposta al nou paradigma laboral.
 • Comptarà amb la col·laboració de Referents d’Ocupació Juvenil de Barcelona Activa, l’Oficina Jove de Treball de la Generalitat de Catalunya, i entitats especialitzades de districte i de ciutat.

③ Espais d’entrenament de competències d’accés al mercat laboral

Dividits en dues accions amb caràcter mensual:

 • La primera consisteix en un servei de “coaching” laboral, el qual suposa un procés d’acompanyament per potenciar el desenvolupament dels i les joves de 16 a 29 anys que es troben davant un procés de canvi i reptes professionals.
 • La segona és la que s’anomena “laboratori competencial”, uns espais d’experimentació dirigits a joves de 20 a 35 anys on podran identificar i desenvolupar les competències claus d’accés al món laboral. A través de metodologies interactives i l’ús d’eines 3.0., identificaran i desenvoluparan aquells elements clau a tenir presents a l’hora de presentar la seva autocandidatura, dur a terme un procés de selecció, treballar la seva reputació digital o impulsar el seu propi projecte.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha posat en valor la consolidació dels serveis infoJOVE “com a eines d’orientació i assessorament per donar resposta a les necessitats dels i les joves”.

“Si la funció d’acompanyament i suport s’ha mostrat clau en els darrers temps, ara amb la pandèmia i els seus efectes socioeconòmics es fa més necessària que mai. El Club de la Feina s’emmarca dins el compromís de l’Ajuntament per no deixar a ningú enrere i ser proactius davant les situacions que està provocant la crisi generada per la  covid-19”, ha afegit.

 

A qui s’adreça El Club de la Feina?

El Club de la Feina està dirigit a joves de 16 a 35 anys de la ciutat de Barcelona que volen iniciar el seu procés de recerca de feina de manera activa, ja sigui per:

 • Cercar la seva primera feina
 • Trobar oportunitats laborals, ja que es troben en situació d’atur
 • Fer un canvi de sector o una millora de les condicions laborals

En qualsevol cas, si estàs cercant feina, adreça’t a un servei infoJOVE de Barcelona i pregunta pel Club de la Feina. T’hi atendrà un equip proper que et facilitarà tot un seguit de recursos d’acord a la necessitat, interès o moment vital en el que et trobis.

També els pots trobar a través dels seus canals centrals:

 • Whatsapp (662 333 350, només per missatge)
 • A/e: infojove@bcn.cat
 • Facebook i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona
 • Horari: De ​dl. a dj. de 10 a 14 h i de 15 a 17 h. Dv. de 10 a 15 h

No et deixis perdre aquesta oportunitat i entoma el camí cap al teu futur laboral, amb el suport de professionals dels serveis infoJOVE!

 

Els serveis infoJOVE de Barcelona, un recurs laboral de referència per a joves

A banda d’impulsar El Club de la Feina, els serveis infoJOVE de Barcelona continuen oferint diàriament orientació i assessorament d’àmbit laboral i en emprenedoria a tots els districtes de la ciutat de manera presencial i telemàtica.

A la ciutat, els serveis infoJOVE hi són presents a un total d’11 punts als 10 districtes i a 82 punts estables a centres educatius.

Tot i la situació d’emergència sanitària, l’any 2020, els serveis infoJOVE van fer-se encara més accessibles als i les joves, creant i mantenint nous canals de comunicació i atenció, tant de manera presencial com virtual. Al llarg de l’any, es van efectuar un total de 4.642 atencions d’orientació laboral, 844 assessories d’àmbit laboral i 308 acompanyaments en emprenedoria per definir plans d’empresa.