Es constitueix la Xarxa de Prevenció de riscos associats a les noves tecnologies entre els joves

21/05/2019 - 13:18

Seguretat i Prevenció. El passat 15 de maig es va constituir la nova xarxa d’acció de l’Acord Ciutadà dedicada a la prevenció

El passat 15 de maig es va constituir la nova xarxa d’acció de l’Acord Ciutadà dedicada a la prevenció dels riscos associats a l’ús de les TIC entre els adolescents i joves. La xarxa es va constituir en una jornada de treball que va servir per reflexionar sobre els possibles riscos derivats de l’ús de les noves tecnologies.

 

 

 

El passat 15 de maig es va constituir la nova xarxa d’acció de l’Acord Ciutadà dedicada a la prevenció dels riscos associats a l’ús de les TIC entre els adolescents i joves. La xarxa es va constituir en una jornada de treball que va servir per reflexionar sobre els possibles riscos derivats de l’ús de les noves tecnologies, posar en comú experiències prèvies abordant aquest fenomen i assentar les bases de la nova xarxa.

Quins problemes se’n poden derivar de l’ús de les tecnologies per part dels joves? Quines mesures es poden prendre perquè aquest ús no esdevingui problemàtic? Què és el sexting o la sextorsió? Aquestes són algunes de les preguntes que es van intentar abordar al llarg de la jornada.
Per contextualitzar el fenomen de les TIC i els joves, es va celebrar una taula rodona que va comptar amb la participació de la psicòloga experta en riscos associats a l’ús de les tecnologies entre els joves, Irene Montiel, la presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans de Catalunya, Anna Plans, i la secretària referent de Salut del Consell de la Joventut de Barcelona, Marta Torns.
A més, es van celebrar tres grups de treball que van servir per aprofundir, en grups reduïts, sobre tres temes claus en relació a la prevenció dels riscos de les TIC en els joves: el coneixement, la intervenció i el treball en xarxa.