He d'escollir els meus estudis i encara tinc dubtes. I ara què?

22/05/2020 - 10:42

Orientació acadèmica. Teniu a la vostra disposició serveis especialitzats i recursos gratuïts que us orienten a l'hora de decidir el vostre futur acadèmic: el CAAJ, els serveis infoJOVE de Barcelona... Descobriu-los tots aquí!

Des de la declaració de l’estat d’alarma, l’equip d’informació i assessorament del Departament de Joventut ha atès més de 1665 consultes de joves sobre formació, destacant, per volum, les qüestions sobre cicles formatius, graus universitaris, proves d’accés i batxillerat. 

Si vosaltres també teniu dubtes sobre temes acadèmics, aquest és el moment de resoldre’ls!

Al Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) trobareu la resposta a tots aquells neguits que teniu sobre com escollir els vostres estudis, com fer la preinscripció i la matrícula, en què consisteixen les proves d’accés, quines beques hi ha disponibles, com calcular la nota de tall…

L’atenció que us ofereix el CAAJ és personalitzada, gratuïta i confidencial.

A banda d’atendre els vostres dubtes, al CAAJ us ofereixen programes acadèmics d’acompanyament a la presa de decisions, de mentoratge amb professionals del vostre sector… Aprofiteu-los!

Durant l’estat d’alarma hi podeu parlar fàcilment a través de:

 • Tel. 601 640 795
 • C/e: educaciojove@bcn.cat
  Horari d’atenció: de ​dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h, i els divendres de 10 a 15 h
 • Orientadora virtual (s’hi ofereix atenció a consultes puntuals)
 • Facebook del CAAJ

Serveis infoJOVE de Barcelona: connecteu-vos al vostre futur!

Treballant braç a braç amb el CAAJ, esperant les vostres preguntes i ben propers a vosaltres, trobareu els Punts infoJOVE de Barcelona. Durant el confinament us segueixen atenent a:

 • Tel. 662 333 350
 • Whatsapp: 697 436 097
 • C/e: infojove@bcn.cat
  Horari: de ​dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h, i els divendres de 10 a 15 h
 • A través del Facebook i el Twitter dels PIJ de Barcelona
 • Podeu consultar les dades de contacte directe amb cada PIJ de districte aquí.

Si esteu estudiant a un dels Centres d’Educació Secundària de Barcelona que compten amb un Punt JIP, no deixeu d’adreçar-vos-hi per a més informació.

Lectures imprescindibles per a joves estudiants

Les expertes en orientació acadèmica del CAAJ han elaborat els següents articles, on podeu explorar les diverses vies que teniu per arribar als vostres objectius, així com consells per treure major rendiment a les vostres hores d’estudi:

No deixeu tampoc de consultar la Guia d’estudis postobligatoris 2020-2021. Si el que hi llegiu us genera dubtes, pregunteu sense embuts al CAAJ o als serveis infoJOVE de Barcelona!

I si no us agrada llegir… informeu-vos en vídeo, a Youtube!

Davant la impossibilitat de fer-ho en persona, les assessores acadèmiques s’han trobat amb vosaltres virtualment en diferents tallers informatius que podeu visualitzar des de casa:

Webs de referència en l’àmbit acadèmic