Inscriu-te ja al "In-forma't" 2018, i decideix què estudiar!

08/01/2018 - 12:43

Formació. Orientadores acadèmiques, mestres, professionals i joves estudiants t'ajuden a decidir què estudiar durant la campanya d'activitats "In-forma't", que començarà el 29 de gener. Ja has reservat plaça?

 

Del 29 de gener al 22 de març, torna a la ciutat l’“In-forma’t”, un seguit d’activitats gratuïtes destinades a nois i noies que volen descobrir i/o conèixer en detall els estudis no obligatoris que poden cursar.

Si tens dubtes sobre si fer un grau o un cicle, o no tens ni idea i vas molt perdut/da i t’envaeix el desànim… Reserva ja la teva plaça a l’“In-forma’t” i avança cap al teu futur acadèmic!

Per una banda, podràs resoldre qualsevol pregunta que tinguis tot parlant amb experts acadèmics i mestres, i amb joves estudiants que cursen aquell estudi que t’interessa.

Pren nota de les vies d’accés, el pla d’estudis, les sortides professionals… de les opcions acadèmiques que tens: des de cicles formatius (Informàtica, Sanitat, Màrqueting, Imatge i so, Hoteleria i turisme, Ensenyaments artístics, Serveis socioculturals i a la comunitat, Electricitat i electrònica…), a graus universitaris (Cinema, Educació social, Administració i direcció d’empreses, Medicina, Biologies, Infermeria, Turisme, Dret, Psicologia, Farmàcia, Disseny i desenvolupament de videojocs, Arquitectura, Història de l’art, Ciències polítiques…), fins a moltes d’altres alternatives per continuar estudiant (programes de formació i inserció, ensenyaments no reglats…).

Per altra banda, la campanya “In-forma’t” et convida a participar en:

Tallers variats sobre el Treball de recerca, oratòria, tècniques d’estudi o preparació per enfrontar les PAU; xerrades entorn el BatxiBac (batxillerat francès) i altres estudis fora de Barcelona ciutat, beques d’estudis tecnològics i científics per a noies…

Visites a empreses i entitats on “explorar” diferents tipus de professions a què et pots dedicar en l’àmbit de les arts escèniques, l’hoteleria i el turisme, la perruqueria i l’estètica, el Treball social, l’advocacia…

Activitats per a famílies que esdevindran un espai d’informació i assessorament dirigit a les persones que exerceixen el rol de pare, mare o tutor/a, on poden conèixer el sistema educatiu actual i com acompanyar un/a adolescent en el moment de presa de decisions.

 

Segueix, amb pas ferm, el teu camí formatiu!

L’“In-forma’t” està organitzat pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i els Punts infoJOVE de Barcelona.

En unes dates en què els i les joves es plantegen quin estudis realitzaran el proper curs, el seu objectiu amb aquesta iniciativa és reforçar la resta d’activitats, serveis i projectes sobre itineraris acadèmics que els ofereixen durant tot l’any: assessoraments personalitzats sobre itineraris d’estudis, acompanyament en la presa de decisions acadèmiques, mentoria amb professionals de diferents sectors i orientació “on-line” sobre estudis.

Enguany la campanya compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació BCN Formació ProfessionalPorta22 – Barcelona Activa, el Centre per a Famílies amb Adolescents, els Punts JIP (“Jove Informa’t i Participa”), els Punts ATE (“Aquí t’escoltem!”), i universitats i centres educatius de Barcelona.