Jornada d'aprenentatge i intercanvi "Acceptar el Dol(or) per abraçar la vida"

20/03/2023 - 10:12

Salut emocional. Treballes en l'àmbit socioeducatiu amb joves? L’Aquí t’escoltem et convida a participar en una nova trobada, centrada en aquesta ocasió en els ritus, trànsits i processos vitals de canvi.

Dimecres 29 de març, de 10 a 14 h al Centre Cívic La Sedeta (C. Sicília 321, Barcelona).

Pren nota de la data i no et perdis aquest nou Diàlegs ATE, l’espai d’intercanvi d’experiències, debat i aprenentatge, organitzat pel serveis d’escolta i acompanyament Aquí t’escoltem.

Adreçades a professionals de l’àmbit socioeducatiu amb joves i adolescents, les trobades tenen lloc un cop per trimestre i requereixen inscripció online prèvia.

La rebuda als i les participants serà a les 9.45 h, seguida d’una benvinguda i presentació del servei per part de l’equip Aquí t’escoltem, a les 10h.

El Dol(or): etapes i com l’acompanyem

En aquest espai, es resignificarà el concepte de “dol”, més enllà del dol vinculat a la mort.

Així, es parlarà d’aquells dols que es produeixen en diferents etapes vitals de la persona: ruptures amb vincles sexeafectius o amics/gues, deixar enrere etapes vitals com la infància o la mateixa adolescència, trencament d’expectatives de futur, canvis de domicili a un altre territori, processos de malaltia o minvament funcional, entre d’altres.

A càrrec de Somos Estupendas, la plataforma online més gran de salut mental i benestar, formada per un equip multidisciplinar de professionals que treballen per democratitzar la salut mental.

Acompanyant en el dol: Rituals i autocura

A les 11.45 h, es farà una breu pausa. Tot seguit, a les 12.15 h, s’iniciarà la segona part de la jornada, en què s’explorarà juntes com realitzar acompanyament en processos viscuts per adolescents i joves des del prisma professional.

Es donarà rellevància als rituals com a part del procés transformador, així com la importància de l’autocura en el dia a dia per la gestió de les diferents etapes.

A càrrec de Som Provisionals, associació catalana sense ànim de lucre formada per persones que treballen per viure la mort de manera conscient i sobirana, entenent el morir com una etapa vital que cal cuidar amb tendresa i en comunitat.
.
Veus joves, art i cloenda

Els i les participants, al llarg de la jornada, podran escoltar diversos testimonis d’adolescents i joves a través de continguts audiovisuals i d’una exposició artística realitzada per les joves del CreArTE (taller grupal que l’Aquí t’escoltem duu a terme al districte de Sant Martí).

L’acte finalitzarà, a les 13.45 h, amb un exercici de conclusió, avaluació i tancament.