"La joventut connectada": activitats virtuals per a joves

09/06/2020 - 17:03

Joves. Els serveis i equipaments juvenils de Barcelona us proposen noves i engrescadores propostes online, que inclouen tallers a càrrec de professionals de la informació juvenil, converses entre joves i el concurs fotogràfic #ATENewView!

Arriba la fase 2 de la desescalada i, amb ella, noves i engrescadores propostes online que han preparat per a vosaltres els serveis i equipaments juvenils de Barcelona.

Quedarem per parlar sobre ajuts al lloguer, com trobar feina, muntar un negoci o fer escapades en furgoneta en temps de covid-19…

Aprendrem a fer un Treball de Recerca que no es mereixi menys que un excel·lent, reflexionarem sobre com resoldre els conflictes del nostre dia a dia; i coneixerem de prop joves i la seva experiència fent voluntariat, treballant en el món artístic o posant en marxa la seva pròpia empresa…

A més, podrem guanyar fantàstics premis amb el concurs fotogràfic #ATENewView!

Les trobades en obert es realitzaran virtualment a través del Twitter de Joventut. No cal que tingueu un compte en aquesta plataforma per visualitzar les activitats, però, si la teniu, podreu intervenir en directe amb les vostres preguntes.

Apunteu les dates a l’agenda, i no us perdeu cap de les propostes que més us cridin l’atenció:

CONVERSEM SOBRE EMOCIONS I EXPERIÈNCIES

Gestió de conflictes, amb Raquel Ballesteros

 • Dijous 11 de juny a les 17 h
  Raquel Ballesteros, psicòloga integradora, coach, docent i escriptora, parla amb el Centre per a Famílies amb Adolescents sobre els conflictes i la seva gestió durant el dia a dia, i en particular durant la nova etapa del desconfinament.

Els camins que escollim: l’Alejandra, directiva d’una empresa tecnològica als 29 anys

 • Divendres 12 de juny a les 12 h
  Creure en vosaltres mateixes? Lluitar i arribar on us proposeu? Mantenir-vos fermes en un món masculinitzat? És possible? Connecteu-vos a aquesta trobada i descobriu que ho és de la mà d’una jove amb un llarg recorregut!
  Conversa moderada pel Punt infoJOVE Les Corts.

Estiu sobre rodes

 • Dijous 18 de juny a les 12 h
  Aquest estiu, aprofiteu per viatjar sobre 4 rodes i gaudiu de l’aventura de dormir en ruta! Joves aficionats al món “camper” parlen sobre la seva afició i us donen trucs i consells per camperitzar la vostra furgoneta “handmade”. A més, us recomanaran les aplicacions que heu de descarregar-vos i us explicaran la normativa que heu de tenir en compte.
  Conversa moderada per l’equip de suport dels Punts infoJOVE de Barcelona.

Les xarxes de suport comunitàries: què són i què fan

 • Dimarts 23 de juny a les 12 h
  Conversem amb joves que estan participant en xarxes de suport comunitàries a diferents barris de Barcelona i ens expliquen la seva experiència, com van formar-se i per quin motiu. Coneguem de primera mà què fan!
  Conversa moderada pel Punt infoJOVE Horta-Guinardó i el Punt infoJOVE Paral·lel.

Els camins que escollim: l’Andreu rere el teló

 • Dijous 25 de juny a les 12 h
  Coneixem un jove artista que ens explicarà si és possible seguir les pròpies passions, viure del teatre… i fins hi tot fer la volta al món gràcies a l’art!
  Conversa moderada pel Punt infoJOVE Les Corts.

Música Jove Confinada

 • Dijous 25 de juny a les 17 h
  Ens trobem per conversar amb joves de Barcelona sobre les propostes musicals que han composat i publicat durant les darreres setmanes, totes amb grans resultats. A més, parlarem sobre el paper de les noves tecnologies musicals que s’han popularitzat, com han canviat els hàbits de creació i com els i les joves han aprofitat per ser més prolífics durant el confinament.
  Trobada entre el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, l’Espai Jove Boca Nord, Music Mentoring BCN Project, i les bandes Iglú, Gomezz i Kodala.

Vols tema? Trivial Juvenil de Barcelona

 • Dimarts 30 de juny a les 12 h
  Sereu capaces de guanyar “el quesito supremo”? Aquest divertit joc posarà a prova els vostres coneixements sobre els “temazos més TOP”: sexualitat i gènere, danses urbanes, el món de la bici, el còmic i el K-pop, el feminisme i l’antiracisme… Passeu una bona estona de riures i demostreu que no se us escapa res! A més, durant la dinàmica descobrireu un munt d’activitats d’oci que es faran al juliol i tractaran aquests temes. Us podeu apuntar ja amb la vostra colla! És gratis!
  El joc estarà dinamitzat pels Punts JIP de Barcelona

Diversitat sexual i de gènere, amb Laura Poch

 • Dimarts 30 de juny a les 17 h
  Pocs dies després de la celebració del dia internacional de l’orgull LGTBI, aprofitem per reflexionar amb Laura Poch d’Enruta’t (entitat que genera espais per a l’apoderament i la transformació personal i social, des d’una perspectiva feminista i LGTBI). D’una manera propera i informal, parlarem sobre els diferents impactes que ha pogut tenir el confinament en joves d’aquest col·lectiu.

Cercles de paraula

 • Trobades tancades, adreçades a joves de 16 a 21 anys
  (Dates a convenir amb els i les participants)
  Trobeu a faltar parlar amb altres joves sobre com us sentiu? Us oferim un espai de trobada, segur i confidencial, on, en grups petits d’un màxim de 10 joves, podreu intercanviar experiències i malestars i fer pinya. Si us interessa la proposta i us animeu a participar-hi, consulteu més informació aquí.

RESOLEM DUBTES

Ajuts al pagament del lloguer i per a subministraments de la llar

 • Dimecres 10 de juny a les 17 h
  Coneixeu les ajudes al finançament que s’han aplicat per front al pagament del lloguer? O les mesures per poder pagar subministraments de la llar? En aquesta sessió parlarem de tot això i obrirem un espai per respondre les preguntes que us quedin sense resoldre.
  A càrrec de l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut.

El gran pla: “Fes-te amb el teu TR”

 • Dimarts 16 de juny a les 17 h
  El “professor” ja va aconseguir sortir victoriós de la casa de la moneda de Madrid, ara us pot donar un cop de mà per aconseguir fer-vos amb un Treball de Recerca digne d’un 10. Us hi apunteu?
  A càrrec del Punt infoJOVE Ciutat Vella.

10 coses que has de saber sobre mesures vinculades a la llar en l’era covid-19

 • Dimecres 17 de juny a les 17 h
  Hi ha moltes persones joves que, a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la covid-19, tenen dificultats per poder assumir la renda del contracte de lloguer o la quota de la hipoteca dels seus habitatges. Per això, és molt important que esteu informats/ades de totes les mesures que s’han aplicat per fer front a aquesta situació. Us les expliquem en aquesta trobada virtual!
  A càrrec de l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut.

Autocupació i món laboral. Reformulem-nos!

 • Dijous 18 de juny a les 17 h
  La covid-19 us ha capgirat els plans de muntar un negoci? En aquesta activitat us facilitem eines i recursos per reformular-vos davant d’aquesta nova i complicada situació!
  Amb l’Assessoria d’Emprenedoria i l’Assessoria laboral del Departament de Joventut.

Netegem amb consciència: “Clean up the beach!”

 • Dilluns 22 de juny a les 17 h
  Aneu a la platja i sempre trobeu plàstics, burilles de cigarretes, llaunes o brossa en general? Ja n’hi ha prou! Sigueu part del canvi i feu senzilles accions per millorar l’entorn: #TherIsNotPlanetB!
  A càrrec del Punt infoJOVE Sant Martí.

Cercar feina en temps d’incertesa

 • Divendres 26 de juny a les 12 h
  No sabeu com buscar i trobar feina en l’era covid-19? Les assessores laborals per a joves us mostren com posar de rellevància les vostres competències, tot treballant la vostra identitat virtual i preparant-vos per als processos de selecció.
  A càrrec de l’Assessoria laboral del Departament de Joventut amb la participació d’Adelina Agustí, fundadora de Job Dream Consulting.

FOTOGRAFIEM LA NOSTRA “NOVA REALITAT”

Concurs #ATENewView

 • Del 9 al 28 de juny
  Obert a la participació de joves de 12 a 20 anys
  Arriba el bon temps i augmenten les ganes de sortir i reunir-nos de nou, però una nova realitat se’ns presenta, en què la distància social i les mascaretes passen a ser els nostres companys del dia a dia. Com viviu aquesta nova forma de relacionar-nos? Què és el que més valoreu positivament? Què és el que més trobeu a faltar? Expresseu-ho en una fotografia i podreu guanyar una càmera esportiva o un trípode amb disparador “bluetooth”! Consulteu com participar-hi aquí.