La XXV Audiència Pública a les noies i nois escalfa motors

Enguany participaran tres escoles de les Corts: l'escola Sant Ramon Nonat, l'escola Santa Teresa de Lisieux i l'escola Paideia.

1.600 alumnes de primària, ESO i batxillerat de 36 centres educatius públics i concertats de la ciutat de Barcelona participen dimarts 26 de novembre, entre les 10 i les 12 h, al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, en la jornada de presentació de la XXV edició de l’Audiència Pública a les Noies i Nois de Barcelona: Educant en la igualtat.

Aquesta iniciativa municipal és una forma i exercici de participació, d’àmbit ciutat i també de tots i cadascun dels 10 districtes, a través de la qual, alumnat de 6è de primària, secundària i batxillerat, assumeix compromisos i fa arribar propostes a l’Ajuntament Barcelona a través de l’Audiència Pública de ciutat, i també de les 10 Audiències Públiques que tenen lloc a cada districte. D’aquesta manera, es dona veu a l’alumnat participant i els permet educar-se en la pràctica de la participació cívica.

Enguany participaran tres escoles de les Corts: l’escola Sant Ramon Nonat, l’escola Santa Teresa de Lisieux i l’escola Paideia.

XXV edició de l’Audiència Pública

Aquest curs escolar 2019-2020, té lloc la XXV edició de l’Audiència Pública a les Noies i els Nois i s’organitza des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona conjuntament amb l’Àrea de Drets Socials, Feminismes i LGTBI. Amb una mirada feminista, aquest curs la temàtica és “Educant en la igualtat” que, entre d’altres, té com a objectius prevenir les relacions abusives, esdevenir agents de transformació a l’escola i als altres entorns propers, i participar en la recerca de solucions i propostes.

El projecte es desenvoluparà durant tot el curs i culminarà a final de curs, quan uns 250 noies i nois, en representació de tot l’alumnat participant, presentaran les mesures proposades i treballades durant el curs en una Audiència Pública que tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament, amb representants polítics del Consistori i presidida per l’alcaldessa de Barcelona.