Les visites "Explora" continuen obrint-te les portes a empreses i entitats de Barcelona

Joves. Descobrir què hi ha en una cosa, recórrer-la i reconèixer-la. Això significa "explorar" i això és el que et permet l'"Explora": descobrir sortides laborals i "investigar-ne" els detalls. Tot de la mà de professionals que hi treballen. T'hi apuntes?

El passat 19 de novembre, un grup de joves van reunir-se amb treballadores de Basetis, una consultoria de Barcelona especialitzada en intel·ligència artificial, integració de dades i analytics, disseny, desenvolupament web i mòbil…

La trobada es va emmarcar en  l’“Explora”, les visites a empreses i entitats que organitza el Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ). L’objectiu? Oferir-te un espai on conèixer de prop professionals dels sectors laborals que més t’interessen.

Segueix llegint… i no et perdis la propera visita!

Explora un món de professions!

En una hora i mitja aproximadament, l'”Explora” et permet parlar amb professionals en el seu lloc de feina, ja sigui sobre la formació que els va caldre per accedir a treballar-hi, les tasques que realitzen en el seu dia a dia, les seves condicions laborals, l’estat del sector a la ciutat…

Si vols participar-hi, apunta’t a les últimes visites d’aquest any! T’obriran les portes de:

  • El Centre de Serveis Socials Sant Gervasi (el 5/12/2019), a càrrec de personal de treball social i d’educació social
  • El Museu Nacional d’Art de Catalunya (el 10/12/2019), amb professionals en gestió cultural, restauració, guiatge turístic…

En breu s’obriran les inscripcions a les visites que es programaran a principis de 2020 a un hotel, un centre esportiu, un parc de bombers, un mitjà de comunicació, un hospital…

Equips joves i multidisciplinars, en un sector creixent a Barcelona

Com a participant a les visites “Explora” t’emportes una experiència única a la qual no hi tindries accés d’altra manera.

Per exemple, com mencionàvem, en la darrera visita els i les assistents van poder entrar a les oficines de Basetis, ubicades a l’incomparable edifici modernista de La Pedrera.

En un ambient distès i informal, van conversar amb professionals que els van ajudar a dissipar les seves inquietuds sobre el sector tecnològic, un dels que gaudeix de més baixes taxes d’atur i alts salaris a tot Catalunya i a l’Estat.

La pregunta dels i les joves que va encetar el col·loqui va ser una fonamental: quins estudis em cal fer si vull treballar en una empresa tecnològica en un futur?

Les professionals van explicar que, en el seu àmbit, es contracta personal provinent d’estudis molt diversos: des d’estudiants de matemàtiques, enginyeria informàtica o telecomunicacions, a física i disseny web o gràfic… i que, en les diferents fases dels projectes que els encarreguen, han de treballar conjuntament, aportant i sumant coneixements.

Compartint experiències personals, van esvair els temors dels nois i noies a equivocar-se en l’elecció dels seus estudis: què estudies no determina sense remei la teva trajectòria; hi ha moltes vies per arribar a un objectiu professional!

Durant la visita també es va animar als i les joves a aprofitar per fer pràctiques curriculars i extracurriculars o assistir a fòrums d’empreses, grans oportunitats per descobrir sortides laborals que potser no tenen en compte.

L’assessora acadèmica del CAAJ, present a la trobada, va remarcar que aquestes opcions són molt profitoses sobretot per descobrir què t’agradaria fer més endavant, si no tens clar quin itinerari d’estudis vols seguir.

A més, va recordar que, en tota carrera laboral, i molt especialment en l’àmbit tecnològic, és essencial renovar-se contínuament: la formació no acaba un cop et gradues!

Per últim, les treballadores van recordar que l’anglès resulta imprescindible per estar al dia de les novetats d’un sector en que es treballa a nivell internacional, amb gent d’arreu…

El grup es va acomiadar agraint l’amable acollida del personal de Basetis, i amb un bon llistat de consells i recursos d’orientació acadèmica a la butxaca!

Si vols saber més sobre les visites “Explora”, contacta amb el CAAJ!