Mercè Antimasclista: Només sí és sí!

21/09/2018 - 10:44

La Mercè Antimasclista. Aquest dissabte i diumenge, durant les festes de la Mercè, obre un estand a la platja del Bogatell per sensibilitzar i informar sobre la violència masclista

Celebrar la Mercè 2018 sense violència antimasclista és una prioritat. Per això, durant el cap de setmana s'obre un estand a la platja del Bogatell per sensibilitzar i informar sobre violència masclista en espais públics d’oci nocturn i atendre possibles casos d’assetjament i agressió.

Coincidint amb la Mercè, el dissabte 22 i el diumenge 23 de setembre, de 21.00 a les 3.00 hores, estarà operatiu un estand informatiu a la platja del Bogatell per oferir informació i assessorament relacionada amb la violència masclista.

A més dues parelles de professionals itinerants recorreran aquesta àrea del districte de Sant Martí, on durant les festes s’acostuma a concentrar molt públic jove, els quals treballaran d’una manera coordinada amb els cossos policials i el personal de seguretat i control.

Campanya contra la violència masclista

La posada en funcionament dels dos estands -a la platja del Bogatell i a Maria Cristina- s’emmarca en la campanya contra la violència masclista, amb el lema “Només sí és sí”, que complementa l’eslògan anterior, “No és no”, i subratlla el valor de la voluntat de la persona de reclamar que el consentiment sigui expressat d’una manera explícita i clara.

Durant les Festes de la Mercè es repartiran 5.000 fullets, 4.000 xapes i 2.000 adhesius amb el lema de la campanya com a part dels esforços per fomentar un temps d’oci lliure, respectuós i igualitari.

Prioritat municipal

Les polítiques contra les violències masclistes són una prioritat municipal; l’estratègia per erradicar-les s’estructura en tres eixos bàsics: campanyes de sensibilització ciutadana, accions per afavorir la detecció i l’acompanyament de les persones que han patit situacions de violència i l’ampliació del concepte de violència masclista, incloent-hi qualsevol comentari ofensiu o degradant, insults, persecucions, tocaments no consentits, intents de violació o violacions consumades.

Balanç del 2017

L’any passat, durant les Festes de la Mercè prop d’un miler de persones es van apropar als diversos estands, per informar-se, ser assessorades i denunciar casos de violència masclista. El 58,5% d’aquestes persones eren dones, i el 68,4% tenien entre 16 i 25 anys.