"No tinguis por de demanar ajuda!"

11/05/2017 - 19:30

Joves. Llegeix les paraules d'una adolescent, que podries ser tu, adreçades a la psicòloga que la va atendre al servei municipal "Aquí t'escoltem!".

 

És completament normal que en algun moment durant la teva existència et trobis sol, desorientat i fins i tot excessivament trist…

Potser hi haurà algun moment en el que no tinguis ganes de lluitar més, però ho segueixis fent perquè és el que et toca.

Si ets com jo era abans, potser no t’agradi demanar ajuda ni exterioritzar els teus problemes, potser tinguis por a confiar, potser no vulguis enfrontar-te als teus problemes de cara…

O potser no tens cap problema excessivament gran, potser ets una persona que en algun moment de la seva vida té un problema o un dubte que necessita consultar…

Siguis del tipus que siguis, només vull dir-te una cosa: no tinguis por de demanar ajuda!

T’ho dic jo, una noia de 16 anys que es negava rotundament a demanar ajuda i anava amb actitud d’ou per la vida.

El primer moment que vaig passar per la porta de l’Aquí t’escoltem! (ATE) me’n vaig penedir enormement.

No us mentiré dient que quan vaig sortir de la primera sessió amb la psicòloga vaig quedar encantada i la meva vida havia estat resolta…

Us diré la veritat, i aquesta és que vaig pensar en no tornar-hi més ja que tenia por de compartir tot allò que passava pel meu cap, però per sort alguna cosa dins meu no em va permetre fer-ho.

Van passar els dies i jo no era la mateixa, m’apropava a la persona que era abans: riallera, feliç, de vegades malhumorada, res no m’afectava tant com abans i en moltes situacions pensava en tot el que havia après a l’ATE en tan poc temps.

I el dia va arribar, aquell en el que jo ja no necessitava ajuda, i, la veritat, és que vaig haver d’esforçar-me per aguantar les llàgrimes, ja que estava realment feliç del que havia fet amb mi mateixa…

Però el que realment em va passar pel cap va ser que mai no podria tornar a la psicòloga de l’ATE ni la meitat de l’ajuda que ella m’havia donat.

A dia d’avui, quan penso en ella em ve un somriure al cap i penso en lo agraïda que li estic per tot el que ha fet per mi.

Al final, no està tan malament deixar-se ajudar, perquè tot i que som forts, per sobre de tot som humans, i hi ha dies en els que res no és per tant però tot ens supera i tots necessitem algú que ens escolti.

 

Aquesta carta la va escriure una jove adolescent que es va adreçar als Punts “Aquí t’escoltem!” (ATE), un servei totalment gratuït per a joves de 12 a 20 anys, que et proporciona eines i recursos per enfortir les teves habilitats personals i socials, i fomentar el teu creixement personal.

A banda de realitzar activitats grupals, en aquests espais t’oferiran ajuda i orientació personalitzada, t’escoltaran i atendran, donant-te suport professional, des de la comprensió i el respecte.

Segur que tens un munt de solucions dins teu que junts podreu valorar i posar en marxa perquè et trobis millor!

Si et decideixes, només has de demanar cita prèvia o enviar la teva consulta directament a consulta_aquitescoltem@bcn.cat.