Ominira guanya la 7a edició del Festival Brot

08/05/2017 - 16:56

Cultura. Dissabte, la banda es va erigir amb el primer premi d'aquesta edició. On Stage va ser escollit com el grup guanyador en la categoria Embrió, la dedicada als més joves del festival.

 

Ominira (grup format per Eric Segura, Alexis Rossell i Adrià Martí) ha estat el guanyador de la 7a edició del Festival Brot. Delighters i Strangers han ocupat el segon i tercer lloc respectivament.

Dissabte, 6 de maig, es va poder gaudir d’una fantàstica final a l’Espai Jove Les Basses gràcies als grans directes dels grups finalistes: The Artichokes, Delighters, Krimson Piper, Cjrnds, Strangers i Ominira.

Els 6 grups van omplir la sala de gran varietat d’estils musicals que anaven des del trip-hop fins al hard rock, passant pel dub ètnic, blues, pop, folk i l’indie i que van aconseguir fer vibrar a un públic totalment entregat.

El jurat va voler destacar l’actitud i originalitat dels The Artichokes, la valentia dels Cjrnds per oferir una proposta arriscada i amb projecció, la bona energia i la connexió amb el públic dels Krimson Piper, la veu espectacular, la transparència amb el públic i la calidesa de la solista de Strangers i la solidesa i bona producció dels Delighters.

Finalment, per una posada en escena impecable, un estil propi i diferent, la proximitat amb el públic i les possibilitats de projecció, els Ominira van ser els guanyadors dels 1.000 euros del premi del jurat i dels 250 euros del premi del públic.

Els 300 euros del segon premi van ser pels Delighters i el tercer premi, dotat de 200 euros, se’l va endur la solista de la nit, Strangers.

On Stage ha estat el grup guanyador del 1r premi del jurat, de 1.000 euros, i del públic, de 250 euros, de la 7a edició de l’Embrió (la categoria per a les bandes més joves del Festival Brot).

El segon premi del jurat, dotat amb 300 euros, ha estat pels Vespa i el tercer, de 200 euros, se l’han endut els Sloppy Joe.

La final va tenir lloc divendres, 5 de maig, a l’Espai Jove Garcilaso.

Les cinc bandes finalistes, On Stage, Omega, Vespa, Overload i Sloppy Joe, van donar el millor d’ells per obtenir un lloc al pòdium de la categoria dels més júniors del Brot.

Durant gairebé tres hores, els grups van oferir un fantàstic espectacle musical a una sala de concerts que estava completament plena. Rock, pop, heavy, covers i versions pròpies es van escoltar durant els directes de la final, mentre el jurat feia les seves valoracions.

Finalment, per la seva actitud sobre l’escenari, una tècnica acurada, la seva naturalitat i una posada en escena sensacional, els On Stage es van proclamar guanyadors del 1r premi del jurat i del premi del públic.

Totes les bandes finalistes obtindran un vídeo editat d’una de les cançons interpretades a la final.

Després de sis semifinals, dos finals i més d’una trentena de concerts, el Brot s’acomiada fins a la pròxima edició donant l’enhorabona i les gràcies a tots els grups participants, als que van anar als concerts i a tots els que, d’una manera o una altra, han seguit i recolzat la iniciativa.