Suma't a l'estil zero!

Sostenibilitat. Del 6 al 29 de novembre, torna el "Renova la teva roba", una iniciativa per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l'ús de la roba. Porta la roba que ja no fas servir i canvia-la per altra que et faci peça!

Tots i totes podem participar en la construcció d’un món més sostenible i què millor que començar prenent consciència sobre la quantitat de roba que tenim, l’ús que en fem i la nova vida que pot tenir en mans d’altres persones.

Amb aquesta filosofia va sorgir la iniciativa del “Renova la teva roba” per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves de 12 a 35 anys a través de l’intercanvi de roba.

Aquesta iniciativa tindrà lloc a entitats i equipaments de joves de la ciutat del 6 al 29 de novembre. Consulta’n tots els detalls en aquest fulletó.

Funcionament

Tria entre els espais d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba.

A canvi, et donaran “Renoves” amb la puntuació i normativa corresponent, que després podràs intercanviar per la roba que més t’agradi, a qualsevol punt de la xarxa. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt al fulletó.

La roba que no farà servir una altra persona la podràs fer servir tu durant més temps!

Normes

Es poden portar un màxim de 10 peces de roba. Però compte! No s’accepten més de 2 jaquetes o abrics. La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar.

D’altra banda, durant els dies d’intercanvi els i les participants es poden emportar fins a 10 peces de roba, exceptuant jaquetes i abrics, que només es poden agafar un màxim de 2. En el cas de roba de nadons també hi ha les mateixes limitacions.

No es poden utilitzar “Renoves” d’altres edicions, pel que et recomanem que no et desprenguis de tota la roba cada temporada. Fes un consum conscient i agafa només la roba que realment necessitis.

Només podran intercanviar roba persones d’entre 12 a 35 anys.

Sistema de puntuació

  • Samarretes i complements (1 renova)
  • Jerseis, camises i jaquetes fines (2 renoves)
  • Pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts (3 renoves)
  • Jaquetes grans i abrics. Màxim 2 (5 renoves)

Recursos

Amb la roba que no fas servir pots:

  • Aprofitar-la per fer altres peces noves amb imaginació. Per exemple, en les activitats complementàries del “Renova la teva roba” de customització i upcycling.

  • En última instància, pots portar-la a un dels contenidors de Roba Amiga que es troben al carrer o als punts verds de la ciutat.

A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat podràs customitzar la teva roba amb botons, sivelles, fermalls o pegats dissenyats per tu mateix i fabricats amb màquines de fabricació digital com impressores 3D, brodadora digital o talladora làser.

A l’hora de comprar roba…

  • Et preguntes si realment la necessites?
  • Saps que la segona mà és l’opció més sostenible?
  • Esculls roba amb un valor social o ambiental afegit?
  • Saps que hi ha llocs on la pots reparar gratuïtament i pots aprendre a cosir?

Pots trobar la ubicació de botigues de segona mà, de moda sostenible i punts on reparar la roba al Mapa Barcelona + Sostenible. Consulta al web el teu punt més proper i, si trobes que falta algun punt, el pots mapar o anar a les rutes que es fan per ampliar punts.

A més, per trobar més informació sobre moda socialment sostenible pots consultar aquestes pàgines web: