T'ajudem a preinscriure't a estudis postobligatoris

12/04/2021 - 09:08

Formació. En breu arrenquen les dates de preinscripcions a batxillerat, cicles formatius, PFI... Els serveis infoJOVE t’informen i orienten (si et queda algun dubte sobre quin estudi triar), i et donen suport per fer el tràmit de preinscripció.

En breu arrenquen les dates de preinscripcions a batxillerat, cicles formatius, PFI... Els serveis infoJOVE t’informen i orienten (si et queda algun dubte sobre quin estudi triar), i et donen suport per fer el tràmit de preinscripció.

Vols cursar un estudi postobligatori el proper curs 2021-2022, i t’atabala el fet d’escollir què estudiar o en quin centre, no saps ben bé en què consisteix cada estudi, o et preguntes com i quan preinscriure-t’hi, com omplir correctament totes les caselles per fer el tràmit, com triar les teves possibles opcions per ordre de preferència…?

Si tens dubtes sobre el procés o necessites orientació acadèmica de qualsevol tipus, adreça’t al Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ), als Punts infoJOVE de Barcelona o als Punts JIP.

Tots aquests serveis per a joves, propers, municipals i gratuïts, estan a la teva disposició per escoltar-te i donar-te un cop de mà, ja sigui:

En la tria dels teus futurs estudis

 • T’orientaran si tens dubtes sobre si has escollit bé els teus futurs estudis, si no tens clar en quin inscriure’t, si no treus l’entrellat sobre en què consisteix exactament cada sortida acadèmica o quines portes t’obren professionalment, què pots fer si et quedes sense plaça…

Amb la preparació prèvia per tramitar la preinscripció a l’estudi postobligatori que t’interessa

 • Tant si vols estudiar batxillerat, cicles formatius o Programes de Formació i Inserció (PFI), en aquests serveis t’informaran sobre el procés de preinscripció, les dates que has de tenir en compte, la documentació que necessitaràs i que ja pots anar preparant, els criteris de prioritat que s’aplicaran, els requisits d’accés…

Amb el tràmit de preinscripció i tots els passos que implica

 • El servei de suport a la tramitació s’oferirà del 10 de maig al 29 de juny. Està especialment adreçat a joves, però està obert a famílies, professionals i centres educatius que ho requereixin.
 • Demana cita i, amb acompanyament expert, avançaràs, pas a pas, en la tramitació. Gràcies a la seva ajuda, podràs deixar-te de dubtes sobre com omplir el formulari, quins són els materials que has d’aportar, com funciona el pagament de les taxes…
 • Els serveis juvenils estan molt pendents de les darreres novetats que es van publicant sobre les preinscripcions a altres estudis postobligatoris com ensenyaments esportius o artístics, escoles d’adults… Si t’interessen, no deixis de preguntar-los sobre ells!

NO ET PREOCUPIS PER LA PREINSCRIPCIÓ… OCUPA-TE’N!

Entre finals d’abril i principis de maig, comencen les primeres preinscripcions a estudis postobligatoris amb el tràmits a ensenyaments de règim especial. Al llarg del mes de maig i fins a finals de juny, a’aniran obrint les preinscripcions a la resta d’ensenyaments.

Consulta el calendari de preinscripcions 2021-2022 a estudis postobligatoris.

Pren nota d’aquestes dates, però, abans que arribin, toca organitzar-se una mica!

Per on pots començar?

 • Consulta eines i recursos per a joves que heu de decidir els vostres futurs estudis o a què dedicar-vos professionalment. Inclouen la Guia d’estudis postobligatoris 2021-2022 “Què vull fer?”, clips infogràfics sobre autoconeixement i presa de decisions, videotutorials sobre itineraris acadèmics, entrevistes i trobades amb professionals…
 • Recupera les sessions virtuals sobre estudis que s’han emès en obert les darreres setmanes, en el marc de la campanya d’orientació acadèmica In-forma’t 2021.
 • Però, sobretot, no deixis d’adreçar-te a informadores i assessores juvenils per resoldre dubtes!

Un gran equip de professionals estan esperant les teves consultes a:

El Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ)

 • Ubicat dins l’Espai Jove Boca Nord (c. Agudells, 37-45. 08032 Barcelona)
 • Tel. 934 206 011
 • WhatsApp: 601 640 795 (només per missatge)
 • A/e: educaciojove@bcn.cat
 • Facebook del CAAJ
 • Horari: dl., dc. i dv. de 10 a 14 h, i dt., dc. i dj. de 16 a 19 h

Els Punts infoJOVE (PIJ) de Barcelona

 • Llistat dels 10 PIJ de Barcelona, 1 per districte
 • Serveis centrals
  – Whatsapp: 662 333 350 (només per missatge)
  – A/e: infojove@bcn.cat
  Facebook i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona
  – Horari: de ​dl. a dj. de 10 a 14 h i de 15 a 17 h; dv. de 10 a 15 h

Els Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”)

 • Llistat dels Punts JIP, els quals ofereixen atenció a l’alumnat de més de 80 centres d’Educació Secundària de Barcelona ciutat.