Tens plans per a aquest estiu?

Turisme. Una experta en turisme "low cost" et dóna idees sobre què visitar, la millor ruta a seguir, com combinar transports o trobar descomptes, aspectes sanitaris que cal tenir en compte, la documentació que et requeriran segons el país de destí…

Vols marxar de viatge per desconnectar de la rutina, a la recerca d’aventures, amb ganes de fer nous amics i deixar-te sorprendre pel món?

Tant si te’n vas un cap de setmana, un o dos mesos, o si ets dels que es llencen a viatjar durant més temps, això t’interessa! Pren nota!

El Departament de Joventut ofereix assessories personalitzades per a joves en la planificació de viatges.

Durant l’assessoria podeu informar-vos per organitzar qualsevol tipus d’escapada que tingueu en ment, tenint en compte el temps i els recursos econòmics que voleu invertir.

Per exemple, podeu resoldre consultes sobre:

Aspectes a tenir en compte abans de viatjar: documentació necessària, carnets amb descomptes, aspectes sanitaris…

Possibles destinacions turístiques, rutes, tipus d’allotjament o mitjans de transport… Tria l’opció que més et convingui!

Propostes de turisme alternatiu. Evita caure en tòpics i prova en el teu viatge a fer un turisme de caire actiu i natural, cultural, naturista, solidari…

Recursos interessants com cercadors de destinacions nacionals i internacionals, agències de viatges amb descomptes per a joves, consells per organitzar viatges a baix cost…

L’Assessoria de Turisme es realitza, sempre amb cita prèvia, al CIAJ – Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (c. Sant Oleguer, 6-8. Tel. 934 422 939. A/e: ciaj@bcn.cat).

Per sol·licitar una assessoria cal inscriure’s prèviament contactant amb el propi CIAJ o amb qualsevol Punt infoJOVE de Barcelona.

Recorda també que al CIAJ pots consultar i emportar-te en préstec guies de viatge de tot el món i que hi pots tramitar carnets per a viatgers: carnets d’alberguista i carnets internacionals d’estudiant (ISIC), professor (ITIC) i jove internacional (IYTC).

Altres equipaments on pots demanar que et tramitin aquests carnets són*:

PIJ Sarrià-Sant Gervasi
Punt 7 – PIJ Horta-Guinardó
• Oficina Jove Calàbria (Eixample)
• PIJ Les Corts
PIJ Ciutat Vella
• PIJ Sant Andreu

* Abans d’apropar-te a tramitar qualsevol carnet a aquests equipaments, és recomanable que els contactis prèviament per comprovar que en tenen de disponibles i perquè t’expliquin tots els detalls i la documentació que necessitaràs presentar.