Tornem a la rutina? Pautes per afrontar la nova normalitat

15/06/2020 - 11:56

Joves. Després de mesos de confinament ha arribat la desescalada i, amb ella, emocions que ens poden generar angoixa o por a afrontar aquest nou repte. Us compartim algunes pautes d’autocura que ens poden ajudar a tornar a la “nova normalitat”.

Després de mesos de confinament ha arribat l’etapa de desescalada i, amb ella, una gran diversitat d’emocions que ens poden generar angoixa o por a afrontar aquest nou repte. Des de l’Aquí t’escoltem us proposem algunes pautes d’autocura per tornar a la “nova normalitat” de la millor manera possible.

 • Donem-nos temps
  Els últims mesos hem creat una nova zona de confort en els nostres domicilis i, com tot canvi, la sortida d’aquesta zona porta el seu temps. Siguem pacients amb nosaltres mateixes i, poc a poc, tornem a incorporar a la nostra rutina aquelles activitats que solíem fer, adaptades a la nova situació.
 • Escoltem les nostres emocions
  Por, alegria, tristesa, ràbia, enuig, angoixa o esperança son algunes de les emocions que podem experimentar durant l’etapa de desescalada. Recordem que no existeix una única manera d’afrontar la situació actual ja que aquesta va lligada a la subjectivitat de cadascuna de nosaltres. L’autocura passa per escoltar el que ens diuen les nostres emocions i buscar estratègies per gestionar-les.
 • Pautem una tornada gradual
  Tornar sobtadament a la rutina pot ser complicat ja que, després de mesos de confinament, podem no estar preparades per donar el 100% de nosaltres. Donem-nos permís amb el temps i les exigències i adaptem el nostre dia a dia a nosaltres mateixes. Poc a poc ens trobarem gaudint de nou de la nostra rutina.
 • Busquem la part positiva
  El confinament ens ha donat temps per gaudir d’activitats i descobrir noves aficions i talents. Ara tenim l’oportunitat d’enriquir les nostres noves rutines amb aquestes activitats que ens fan gaudir.
 • Siguem flexibles
  Després de mesos confinades totes tenim moltes ganes de posar ordre a les nostres vides i planificar l’estiu, però… alerta! En la situació actual és important entendre que no tenim el control absolut del nostre dia a dia. Siguem realistes, busquem diferents alternatives i siguem flexibles davant possibles entrebancs.
 • Tornem a connectar amb el nostre entorn
  Un passeig pel barri, una trobada amb les amistats o un cafè al bar de davant de l’institut ens poden ajudar a connectar de nou amb el nostre entorn. Gaudim redescobrint la nostra quotidianitat i carreguem-nos d’energia dels que ens envolten.
 • Siguem responsables
  Recordem que encara ens trobem en una situació de crisi sanitària que ens implica i responsabilitza a tots i totes. Ara més que mai, el teu benestar passa pel benestar de totes nosaltres.
 • Demanem ajuda
  Si sentim que la tornada a la rutina se’ns fa massa feixuga i no trobem la manera d’afrontar-la, no dubtem a demanar ajuda d’un/a professional.

Us recordem que el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF) continua oferint atenció individual de manera telemàtica per trucada o videotrucada.

Escriviu-nos un correu a consulta_aquitescoltem@bcn.cat i en breu es posaran en contacte amb vosaltres!