Triomfa un esdeveniment de K-Pop autogestionat per 6 noies de Nou Barris

22/01/2020 - 10:31

Participació. Alumnes del Col·legi Cor de Maria Sabastida van organitzar, amb el suport del seu Punt JIP i Les Basses, una trobada per compartir la seva passió pel K-Pop amb 150 joves de públic i 10 grups de ballarins aficionats a aquesta disciplina coreana.

A les 6Stars (el grup d’amigues format per la Irene, l’Alba, la Cristina, la Júlia, la Marina i la Clàudia)​ les entusiasma ballar coreografies de K-Pop, la música popular de Corea del Sud.

Fa unes setmanes, la seva passió les va portar a organitzar un esdeveniment dedicat a aquest gènere, que va superar les seves pròpies expectatives d’èxit i participació.

Tot va començar a prendre forma quan, com a alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Cor de Maria Sabastida de Nou Barris i per esbrinar com fer realitat la seva idea, van adreçar-se al Punt JIP (“Jove, Informat i Participa”) del servei infoJOVE del seu districte​.

Aquests punts, presents a 81 centres educatius de la ciutat, treballen, entre d’altres línies, el foment de la participació i l’associacionisme juvenil.

Trobant-se amb la dinamitzadora del Punt JIP durant l’hora del pati, les noies van anar construint la seva pròpia activitat, en què es plantejaven incloure exhibicions dels seus balls i d’altres grups de joves, i diferents tallers per a adolescents vinculats al K-Pop.

El següent pas va ser buscar un lloc on ubicar l’acte. Tot va rutllar perfectament tant aviat van pensar en parlar amb l’Espai Jove Les Basses, l’equipament juvenil del seu districte.

Desprès de productives reunions conjuntes entre les 6Stars i els dinamitzadors del Punt JIP i Les Basses, es va decidir marcar l’11 de gener com a data per a l’esdeveniment i es va acabar de tancar el programa en detall, que finalment comprenia exhibicions de 10 grups, un Random play, un Roller coaster dance i una masterclass a càrrec de la tallerista de K-Pop de l’Espai Jove Boca Nord d’Horta-Guinardó, la Katie Olga.

De manera autogestionada, les noies també van acabar de decidir el disseny del cartell de l’esdeveniment, les mescles de música que es “punxarien”, la presentació que es faria entre les activitats, els productes que es vendrien durant la jornada (dibuixos, punts de llibres i clauers)…

Van passar tres mesos de reunions, de nervis i total dedicació, i va arribar el gran dia!

La cua de públic es va anar acumulant a les portes, que es van obrir per permetre l’entrada a 150 persones amb ganes de passar-ho bé i no parar de ballar

Actualment, després de fer una positiva valoració de l’esdeveniment, les 6Stars s’estan plantejant constituir-se com a associació juvenil i així seguir participant al districte i la ciutat, gestionant nous actes relacionats amb el K-Pop. En aquest procés, estan rebent l’acompanyament expert del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ).