Vols fer una estada a l'estranger?

Mobilitat internacional. Aquest trimestre, l'Assessoria de Mobilitat internacional i els Punts infoJOVE organitzen els tallers "La meva primera estada a l'estranger" i "Intercanvis juvenils, una oportunitat al teu abast" i la jornada "Voluntariat a l'estranger".

Les assessores en Mobilitat internacional i els Punts infoJOVE de Barcelona presenten el seu programa trimestral d’activitats en què et mostren diferents opcions per planificar i fer estades fora del país, profitoses a nivell personal, acadèmic i laboral.

L’anterior trimestre, 328 joves van participar en el cicle, 230 dels quals van participar en la jornada “Mobili.TV: Especial ‘Estudis superiors a Europa'”, omplint a vessar l’auditori del Casinet d’Hostafrancs (veure fotografies adjuntes).

El proper “cartell” d’activitats inclourà aquesta vegada tres propostes (inscriu-t’hi aquí!):

La meva primera estada a l’estranger
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. Dijous 30 de gener, a les 18h

Inquietud, por, neguit, il·lusió, expectatives… són algunes de les sensacions que podem sentir quan volem iniciar una estada de mitja o llarga durada a l’estranger. En aquesta sessió, tant els i les joves com les vostres famílies, podeu treballar aquestes emocions i compartir-les per tal de millorar la gestió emocional abans que marxeu a l’estranger sols/es per primer cop.

Organitza: Assessoria en Mobilitat internacional, Punt infoJOVE Sarrià-Sant Gervasi i Servei per a Adolescents i Famílies.

Intercanvis juvenils, una oportunitat al teu abast
Lloc: Centre Cívic Besòs. Dimarts 11 de febrer, a les 18h

Els intercanvis juvenils són trobades de joves de 13 a 30 anys provinents de diferents països. La seva durada és curta i s’hi treballen temàtiques diverses a través de l’educació no formal; teatre, art, dansa, esport, cuina, fotografia… Les trobades estan subvencionats pel programa Erasmus+ i són una oportunitat ideal per a joves que no han marxat mai a l’estranger o joves amb menys oportunitats.

Informa’t en detall de com funcionen els intercanvis juvenils en aquesta sessió a càrrec de joves que hi han participat i d’entitats que els organitzen.

Organitza: Assessoria en Mobilitat internacional i Punt infoJOVE Sant Martí.

Jornada de Voluntariat a l’estranger
Lloc: Espai Jove La Fontana. Dijous 26 de març, a les 11h

Jornada dinamitzada en la que podràs conèixer les diverses opcions de voluntariat tant de curta com de llarga durada al món. S’hi parlarà de com realitzar un voluntariat de manera subvencionada, d’intercanvis col·laboratius, altres amb preus reduïts i estades solidàries a l’estiu. A més, es comptarà amb la presència de joves que explicaran les seves experiències de voluntariat i un espai firal on poder parlar amb les diferents entitats que gestionen voluntariat.

Organitza: Punt InfoJOVE Gràcia i Punt 7 – Punt infoJOVE Horta-Guinardó.