infoJOVE Barcelona

Seminari 'Rumors salvatges i art sonor'

Translator of google :

Inspirada en un text medieval en què els animals parlen i reclamen una justícia interespècie, la instal·lació Bestiari de Carlos Casas crea un entorn habitat per sons i imatges de criatures procedents de la Catalunya natural i imaginària per reflexionar sobre la relació entre humans i animals. 

En aquest seminari, aprofundim en els continguts d’un projecte que busca l’esperança en el món actual, fixant-se en els punts comuns que uneixen passat i present, explorant el paper de l’inconscient en l’ecologia i proposant maneres de connectar amb altres vides i maneres de fer.

17:00-18:45 h - Els sons salvatges de Catalunya. Parcs naturals i ecologia sonora

Biòlegs, naturalistes i activistes comparteixen coneixements sobre l’estat actual de la fauna als Parcs Naturals de Catalunya i sobre l’enregistrament sonor com una forma d’apropar-nos a la diversitat natural. Amb Ponç Feliu, Eloïsa Matheu i Taime Smit debatem sobre la comunicació interespècie, tema cabdal en les noves formes de concebre la natura. Modera: Pol Capdevila.

19:00-20:45 h - Bestiari. Tradició, natura, tecnologia i art sonor

La tecnologia pot ser una aliada per apropar-nos a noves formes d’entendre la natura. Els especialistes en l’entrecreuament entre art i ciència Carlos Casas i Pol Capdevila debaten sobre les possibilitats de l’art sonor d’obrir la percepció a nous llenguatges.

En el marc de la participació de la cultura catalana a la Biennal d’Art de Venècia 2024 amb l’exposició Bestiari , curada per Filipa Ramos i presentada per l’Institut Ramon Llull, aquest seminari forma part del programa públic del projecte, a cura de Pol Capdevila. Organitza: Institut Ramon Llull. Col·laboren: Universitat Pompeu Fabra i MICINN.

Schedule

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala Mirador

Address:
Carrer de Montalegre, 5 - 7
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona