infoJOVE Barcelona

Conferència 'Rafael Rebolo. Són els nans marrons tan abundants com les estrelles? del descobriment a l’estat actual de la investigació'

Traductor de google :

Els nans marrons són astres amb propietats semblants a les dels planetes gegants gasosos. Amb mides equivalents a Júpiter, poden tenir una massa fins a 75 vegades superior. Com que al seu interior no arriben a les temperatures necessàries per a la fusió de l’hidrogen, es refreden progressivament des que neixen emetent radiació principalment en l’infraroig.

El primer nan marró, Teide 1, es va descobrir el 1995 al cúmul de les Plèiades, i des d’aquesta primera troballa, nombrosos estudis han posat de manifest que els nans marrons poden ser tan abundants com les estrelles de la nostra galàxia. En aquesta sessió, el doctor en Astrofísica Rafael Rebolo, un dels seus descobridors, ens explicarà com va ser aquell moment especial, quines característiques té Teide 1 i quins altres nans marrons es van descobrir posteriorment. Durant la conferència, el Dr. Rebolo parlarà de les característiques d’aquests objectes singulars, que, a més de l’interès intrínsec que tenen, constitueixen uns magnífics laboratoris per entendre millor les atmosferes dels exoplanetes.

A càrrec del físic i doctorat en Astrofísica  Rafael Rebolo, un dels descobridors del primer nen marró, Teide 1, ens explica les peculiaritats d’aquests astres enormes, tan grossos com Júpiter.

Horarios

CosmoCaixa Barcelona

Dirección:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - la Bonanova
Ciudad:
Barcelona