infoJOVE Barcelona

Espectacle "Le Pas Grand Chose", a càrrec de Johann Le Guillerm

Traductor de google :

Potser en aquesta conferència-espectacle us faran ballar el cap i dubtar de tot. Gosaríeu demolir el món per crear-ne un de propi? Benvinguts a una representació amb molt a veure amb la patafísica.

Amb certa relació amb el surrealisme i prenent el nom en préstec del títol d’una de les obres d’Alfred Jarry (l’autor d’ Ubu rei ), la patafísica va aparèixer a la França de mitjan segle XX. Era una ciència dedicada a la recerca de solucions imaginàries i de les lleis que regulen les excepcions. En to de paròdia, la disciplina va acabar aplegant grans artistes de tota mena. Johann Le Guillerm n’és un. En aquesta conferència-espectacle encarna un investigador rebel que es pregunta com pot la ciència afirmar que té les claus per entendre el món si darrere cada cosa que veiem n’hi ha una altra que queda oculta. Potser haurem de recrear el món des de zero partint d’un punt mínim. Demostracions implacables, experiments visuals convincents... Tot, per fer aparèixer un món nou que desafiarà el vostre sentit de la lògica.

L’autor i intèrpret de Le Pas Grand Chose és un artista francès format en la primera promoció del Centre National des Arts du Cirque (CNAC). L’any 1994 va crear Cirque Ici, la seva pròpia companyia, per crear Où ça? , el seu primer espectacle. Johann Le Guillerm és un dels artistes francesos més influents i ha rebut el Grand Prix National du Cirque (1996), el Prix des Arts du Cirque de la Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (2005) i el Grand Prix de la mateix societat l’any 2017.

Una producció de Cirque Ici - Johann Le Guillerm.

Coproducció: 2 Pôles Cirque en Normandie - La Brèche à Cherbourg - Cirque-Théâtre d’Elbeuf; Agora - Pôle National des Arts du Cirque de Boulazac; Archaos - Pôle National des Arts du Cirque Méditerranée; Le Grand T - Théâtre de Loire Atlantique; Le Monfort Paris / Tandem - Scène nationale / Théâtre de l’Agora - Scène nationale d’Evry et de l’Essonne / Les Treize Arches - Scène conventionnée de Brive; Le Volcan - Scène nationale du Havre; CREAC – La CitéCirque de Bègles.

Johann Le Guillerm va ser beneficiari d’una residència d’escriptura al Monastère de Saorge en el marc de l’operació “Monuments en mouvement” del Centre des Monuments Nationaux.

Residències de creació: Théâtre de l’Agora - Scène nationale d’Evry et de l’Essonne; Le Channel - Scène nationale de Calais, Comédie de Caen - CDN de Normandie; 2 Pôles Cirque en Normandie - La Brèche à Cherbourg - Cirque-Théâtre d’Elbeuf.

Amb el suport del Conseil départemental de l’Essonne.

La companyia rep una subvenció del Ministère de la Culture (DGCA et DRAC Île-de-France), la Région Île-de-France, la Ville de Paris et l’Institut Français / Ville de Paris.

Concepte, posada en escena i interpretació: Johann Le Guillerm

Disseny de la il·luminació: Anne Dutoya

Tècnic/a de llums: Flora Hecquet

Tècnic/a de vídeo: David Dubost

Creació sonora: Alexandre Piques

Videografisme: Christophe Rannou

Vestuari: Anaïs Abel

Decorats: Alexandra Boucan

Fabricació i construcció: Silvain Ohl

Horarios

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Pina Bausch

Dirección:
Lleida, 59
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona