infoJOVE Barcelona

Espectacle “What the foc?!” a càrrec de Gerardo Salinas i Junior Mthombeni

Traductor de google :

Un foc que connecta Catalunya, l’Amèrica Llatina i l’Àfrica s’encén aquests dies a l’escenari del TNC. Quines històries ens explica aquest foc i quins focs vius cremen avui a Barcelona?

Possiblement recordeu encara les nou dones potentíssimes que, durant el Grec 2023, van prendre l’escenari del Teatre Lliure per reivindicar la força i la voluntat de resistència de Winnie Mandela. Firmava aquell espectacle, Dear Winnie , el trio Jr.cE.sA.r, una sopa de lletres de la qual formen part Gerardo Salinas i Junior Mthombeni, un autor i un director escènic procedents del KVS, el Reial Teatre Flamenc de Brussel·les, que, ara, tornem a tenir a Barcelona. Enceten un projecte de creació col·lectiva internacional que neix de zero amb els artistes més diversos a partir d’una convocatòria oberta i uns tallers laboratori. Així neix una peça que busca establir un diàleg entre l’art i la ciutat de Barcelona. La ciutat, centre d’aquesta proposta ardent, és, segons els creadors: “Un foc que s’alimenta de somnis, cossos i històries. Un foc que ho consumeix tot i que travessem diàriament. És caos, creació, destrucció, purificació, passat i futur”. 

Aquí us parlaran del caràcter sagrat del foc en les cultures més diverses, inclosa, és clar, la catalana, i ho faran recorrent a artistes de tota mena que són l’exemple vivent de la diversitat de la ciutat. La trama urbana esdevé material dramatúrgic i invoca aquestes històries i aquests cossos procedents del món sencer i que cremen incansablement en una cerimònia barcelonina del foc que es proposa definir un nou “nosaltres”.

What the foc?! és una creació multidisciplinària i multilingüe nascuda de la col·laboració entre el TNC i el KVS de Brussel·les.

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya. 

Amb la coproducció del KVS de Brussel·les.

Dramaturgisme: Gerardo Salinas, Junior Mthombeni

Direcció: Gerardo Salinas, Junior Mthombeni

Creació d’espai escènic: Eugenio Szwarcer

Música original i so: Cesar Janssens

Moviment: Alesandra Seutin

Vestuari: Junior Mthombeni

Ajudantia de direcció: Mauricio Sierra

Interpretació: Ricard Boyle, Jack Chakataga, Mamadou Diallo Balde, Aïssatou Djob, Marc Domingo, Denise Duncan, Momo Fabré, Nicolás Fuentes González, Adriana Fuertes Lara, Sílvia Kamats, Joan Llobera Serra, Maisa Perk, Shorlady Preciado, Laura Riera, Kathy Sey, Sylwia Sienicka, Junyi Sun

Horarios

Teatre Nacional de Catalunya - Sala Petita

Dirección:
Pl Arts, 1
Distrito:
Eixample
Barrio:
el Fort Pienc
Ciudad:
Barcelona