infoJOVE Barcelona

Projecció "Comida en la hierba"

Traductor de google :

José Luis Guerin ens presenta la idea del PARADÍS PERDUT en aquesta pel·lícula del cicle de cinema “El paisatge fílmic”.

El títol explicita un vincle amb la natura i la pintura impressionista, una tema que, vint-i-tres anys enrere, el seu director, Jean Renoir, ja havia tractat amb l'esplendorosa Una partida de campo (1936). Amb un to jocós, projecta una mirada sarcàstica sobre una idea artificial de la ciència que enfronta els plaers silvestres i la sensualitat de la natura. Per a l'ocasió, el cineasta torna a la casa familiar on va viure la infantesa i la seva primera joventut, la casa estudi que el pintor Auguste Renoir posseïa a la Provença, concretament a Canha de Mar. Allà roda gairebé íntegrament la pel·lícula, conscient que cada arbre filmat abans havia estat observat i pintat pel seu pare, que treballava en aquell mateix jardí. 

Títol original: Le déjeuner sur l'herbe

Jean Renoir, 1959, França. VOSE

Gènere: comèdia romàntica

Idioma original: francès

Durada: 91 minuts.

Aquesta projecció anirà acompanyada d'un vídeo introductori del director de cinema i guionista José Luis Guerin, en el qual ens explicarà el perquè de la seva selecció i la relació que s'estableix entre el cinema i el paisatge en aquest film i temàtica.

Horarios

CaixaForum Barcelona

Dirección:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Font de la Guatlla
Ciudad:
Barcelona