infoJOVE Barcelona

Taller 'Artefacte: un cos col·lectiu' a càrrec d'Anna Irina Russell

Traductor de google :

Una obra d’art, un moble versàtil o material per a un taller... Artefacte és totes aquestes coses: un dispositiu mòbil, a mig camí entre la instal·lació artística i el recurs pedagògic, dissenyat específicament per acollir propostes de medicació i materials creats per artistes i dinamitzats per un educador o una educadora.

Augmentar el volum, inflar una membrana, omplir-se d’aire... Aquestes són algunes de les reaccions que certs éssers i organismes adopten davant d’un perill o per comunicar alguna cosa. En aquest taller, ens inspirarem en aquests comportaments per construir unes estructures inflables temporals que es convertiran en extensions de les peces geomètriques de l’Artefacte. Crearem tentacles, cavitats i protuberàncies amb peces de tela que, combinades entre si, ens permetran relacionar-nos amb l’espai des del joc i l’experimentació. Ens posarem a la pell d’organismes més enllà del cos humà i construirem un espai comú on ens puguem convertir en un cos col·lectiu.

Una proposta artística d’ Anna Irina Russell, artista multidisciplinària que fa servir l’escultura, la instal·lació i l’acció per reflexionar sobre processos de comunicació. S’interessa per les tensions entre els cossos, l’espai, els objectes i els materials amb què treballa. Sovint treballa des d’un llenguatge lúdic com a eina per investigar, assenyalar i subvertir certes estructures comunicatives preestablertes que solen passar desapercebudes. Ha exhibit la seva obra en institucions com el MACBA, La Casa Encendida o el CCCB.

Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 4 anys.

Horarios

CaixaForum Barcelona

Dirección:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Font de la Guatlla
Ciudad:
Barcelona