Punts InfoJOVE Horta-Guinardo

infoJOVE Barcelona

In-forma't 2021: activitats i recursos per a joves que heu de decidir el vostre itinerari acadèmic i professional

04/02/2021 - 13:07 h

Joventut

Formació. Una completa i actualitzada guia d'estudis, animacions infogràfiques i vídeo-tutorials, complementen una 50a d'activitats que t'ajudaran a descobrir les vies que et connecten al teu futur!

 

Tens diverses vies per arribar als teus objectius formatius i professionals… i totes es connecten!

Fins al 25 de març, pots descobrir-les gràcies a especialistes en orientació acadèmica que participen en la 13a edició de la campanya In-forma’t!

A més, disposes de recursos que et seran de molta utilitat en prendre una decisió sobre el teu futur:

— “Què vull fer? Guia d’estudis postobligatoris 2021-2022”

  • Material editat pel Centre d’Assessorament Acadèmic (CAAJ) per segon any consecutiu, conjuntament amb els serveis infoJOVE de Barcelona i amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona.

— “Qui soc i què m’agrada”, clips infogràfics sobre autoconeixement i presa de decisions

  • Et toca triar els teus estudis (i/o de què treballaràs), i no saps què vols fer? Per decidir-te, et serà molt útil, en primer lloc, fer un seguit de reflexions personals i processos. Descobreix com en aquestes tres animacions!

— Vídeo-tutorials “I ara què?” sobre itineraris acadèmics

  • Els continguts de la guia “Què vull fer?” es divideixen en diferents apartats, segons el moment formatiu en el que et trobes. De la mateixa manera, en aquests clips, el CAAJ et mostra quins estudis pots fer i/o quines sortides laborals se’t presenten, depenent del títol acadèmic del que disposes.

Més de cinquanta activitats, virtuals i presencials

Les activitats de l’In-forma’t inclouen tallers i dinàmiques d’autoconeixement, xerrades sobre estudis i vies d’accés, trobades entre estudiants, visites virtuals a empreses…

Totes elles es divideixen en 4 blocs, segons les teves necessitats i al punt en què et trobes:

① Qui soc i què m’agrada?
② Quins camins puc escollir?
③ Quina oferta existeix?
④ És com m’ho imagino?

A banda, la campanya també ofereix un catàleg de càpsules d’orientació acadèmica a demanda per a grups: sessions d’autoconeixement, itineraris acadèmics un cop acabes l’ESO, graus mitjans o superiors, el batxillerat…

La majoria d’activitats de la campanya es duran a terme, enguany, en format virtual a través dels canals de Youtube i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona, però… Alerta! Tot i que moltes es realitzaran en obert, d’altres requereixen inscripció!

Escull la que més encaixi amb allò que busques i descobreix ja quines opcions formatives t’apropen al teu objectiu acadèmic i professional.

En l’edició de 2020 van participar 970 joves que van valorar la campanya amb gairebé un 9 sobre 10.

Necessites més motivacions per aprofitar, tu també, aquesta oportunitat única?

Et donem 10 raons per apuntar-t’hi!