Punts InfoJOVE Horta-Guinardo

infoJOVE Barcelona

Acompanyament adreçat a entitats juvenils al Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona

Traductor de google :

S’ha produït un conflicte, una agressió masclista o LGBTI-fòbica, o necessiteu suport amb l’acompanyament d’un cas de violència sexual infantil a la vostra entitat? No sabeu com abordar la situació? Us falten eines, mecanismes o suport? Necessiteu compartir els vostres malestars? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent o fins on podeu arribar com a entitat?

Des del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) oferim un acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant aquestes situacions.

En què consisteix l’acompanyament?

Aquest recurs pretén acompanyar a les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar aquestes situacions i generar així una transformació interna. Partirà de la reflexió crítica, la perspectiva feminista i la resolució de conflictes. L’acompanyament serà amb la col·laboració de professionals especialitzades, segons el tema que tracti:

  • Facilitació de conflictes amb perspectiva feminista

Per fomentar una cultura de gestió de conflictes i prevenció d’aquests, així com adquirir eines i estratègies per a la cura de les relacions a l’associació o col·lectiu. També per aquelles entitats que actualment es troben gestionant un conflicte relacional o de poder i necessiten eines i un acompanyament extern per fer-hi front.

  • Abordatge de violències masclistes i LGBTI-fòbiques

Per a entitats que, arran d’una agressió masclista o LGBTI-fòbica, decideixen respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda. Amb el suport de Laura Zalacain, formadora i acompanyant de processos amb perspectiva feminista interseccional.

  • Gestió de violències sexuals contra la infància i l’adolescència

Per fomentar una cultura en prevenció de les violències sexuals envers els infants, així com rebre suport per a la gestió d’un cas, ja sigui entre menors, majors-menors d’edat o amb persones externes a l’entitat. També s’ofereix acompanyament per aquelles entitats que els preocupen les conductes inadequades al voltant de la relació amb menors al si de l’entitat. A càrrec de la Fundació Escolta Josep Carol.

Si el vostre cas no queda ben bé recollit dins de cap d’aquests tres àmbits, podeu contactar amb nosaltres igualment a través del formulari i veurem com us podem ajudar!

Què inclou el servei?

  1. Primer contacte amb el CRAJ i derivació al servei professional corresponent. Valoració del tipus d’acompanyament, de l’encaix en els diferents àmbits i la revisió dels criteris d’inclusió d’aquest, segons la situació viscuda i els seus elements.
  2. Primera reunió d’exposició de la situació amb les professionals que acompanyaran el cas. Trobada inicial amb l’equip, entitat o assemblea per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés (nombre de sessions, agents que hi intervenen, etc.).
  3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per implementar els canvis en el si de l’entitat. Es valorarà el nombre de sessions necessàries segons cada cas.
  4. Seguiment amb el CRAJ. Valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

Qui hi pot participar?

Associacions i col·lectius de joves de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB i el CRAJ, per associacionisme juvenil.

Fins quan es pot sol·licitar?

El servei d’acompanyament estarà disponible durant tot l’any 2024, exceptuant el mes d’agost.

Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona

Dirección:
C Gran de Gràcia, 190*192
Distrito:
Gràcia
Barrio:
la Vila de Gràcia
Ciudad:
Barcelona