infoJOVE Barcelona

Sol·licita el Bo Cultural Jove 2023!

15/06/2023 - 16:51 h

Redacció

Si aquest 2023 fas 18 anys, fins el 30 de setembre, podràs demanar el Bo Cultural Jove 2023.  Encara no el tens? T’expliquem com demanar-lo!

Si aquest 2023 fas 18 anys, fins el 30 de setembre, podràs demanar el Bo Cultural Jove 2023.  Encara no el tens? T’expliquem com demanar-lo!

El Bo Cultural Jove, és una ajuda econòmica de 400 euros impulsada pel Ministeri de Cultura i Esports, adreçada a joves que durant el 2023 facin o hagin fet 18 anys, o dit d’una altra manera, els que van néixer al 2005, per fomentar la participació en activitats i adquisició de productes culturals. 

Pots sol·licitar-lo de dues maneres: pots fer-ho tu o si ho prefereixes, tant si ja tens els 18 com si no, el podràs demanar a través d’una persona adulta que et representi.

En tots dos casos, la sol·licitud es realitza exclusivament a través de la pàgina web del Bo Cultural Jove i cal fer servir mètodes d’identificació digital com ara Cl@ave o certificat digital.

Com el pots gastar?

El Bo Cultural Jove el rebràs en una targeta prepagament virtual per a telèfons mòbils. Si no tens un telèfon amb aquesta tecnologia, també el podràs demanar en format físic quan facis la sol·licitud. Tingues en compte que la targeta és personal i intransferible.

El Bo Cultural Jove pot ser utilitzat únicament en les empreses i entitats adherides al programa. Es divideix en tres categories de despesa:

  • 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Això inclou entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions, festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros per a productes culturals en format físic. Això fa referencia a la compra de llibres, revistes, periòdics, videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 euros per a consum digital o en línia. Això implica subscripcions i lloguers en plataformes de música, lectura o audiollibres, contingut audiovisual, compra audiollibres, llibres digitals (ebooks), subscripcions de podcasts, videojocs en línia i subscripcions digitals a diaris, revistes o altres publicacions.

Recorda consultar la llista d’empreses i entitats adherides al programa per a assegurar-te que el Bo Cultural Jove sigui vàlid en el lloc on desitges utilitzar-lo. 

Des del moment en què et concedeixin el Bo, podràs utilitzar els 400 € durant els següents 12 mesos.

 

Ep! i recorda demanar sempre el ticket de compra, ja que l’hauràs de pujar a la app del programa com a justificant.

_____________________

Per resoldre qualsevol dubte o consulta, també pots contactar per correu amb joves@bcn.cat o per missatge de Whatsapp al 662 333 350.

Més informació