infoJOVE Barcelona

Vies d'accés a l'habitatge per a joves

25/04/2022 - 10:07 h

Joventut

Habitatge. El 10 de maig se celebrarà al Casal de Joves del Clot la 2a edició d’aquesta jornada informativa per a joves que busquen habitatge. Les inscripcions ja estan obertes!

El 10 de maig se celebrarà al Casal de Joves del Clot la 2a edició d’aquesta jornada informativa per a joves que busquen habitatge. Les inscripcions ja estan obertes!

Després de l’èxit de la primera edició el passat mes de gener, s’organitza de nou la jornada “Vies d’accés a l’habitatge per a joves”, en aquesta ocasió, al Casal de Joves del Clot el dimarts 10 de maig, de 10 a 14h.

La proposta és una iniciativa de l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves i els Punts infoJOVE Ciutat Vella, Paral·lel, Sant Martí i Nou Barris, adreçada a joves de fins a 35 anys que es troben en procés de cerca d’habitatge o estan pensant en començar-ne a buscar i tenen dificultats per trobar-ne.

Durant la jornada i de manera dinamitzada, es treballaran aspectes bàsics a tenir en compte. En tres espais diferenciats, els i les participants realitzaran kahoots, jocs de rol i altres dinàmiques compartides amb l’objectiu d’aconseguir les eines necessàries per al procés personal de cerca d’habitatge.

Per participar a l’activitat, d’aforament limitat, cal reservar plaça prèviament omplint el formulari d’inscripció.

 

Quins aspectes es treballaran en cada espai?

1. Les diferents formes de contractació d’habitacions i pisos, drets en l’habitatge i convivència dins l’habitatge compartit

  • En aquest espai s’explicaran les diferències entre un contracte d’habitació i un de lloguer compartit, i els drets en llogar una habitació.
  • També es tractaran temes de convivència per tal de treballar consells útils a l’hora de conviure amb altres joves en el mateix habitatge.

2. La informació que cal preguntar en cercar pis o habitació, i les dificultats amb què ens podem trobar

  • Per una banda, en aquest espai es realitzarà un joc de rol simulant una primera visita a l’habitatge que es vulgui llogar, i s’analitzaran els diferents ítems que són importants a tenir en compte quan fem una visita.
  • Per altra banda, es treballarà sobre les diferents dificultats que ens podem trobar i quins recursos tenim per fer-hi front.

3. Entitats i serveis dedicats a oferir recursos per facilitar l’accés a l’habitatge

Cada participant a la jornada rebrà un dossier amb informació i enllaços dels millors cercadors web d’habitacions i pisos de lloguer, i aprendrà a utilitzar de manera correcta els recursos adients a les seves necessitats.