Equipaments

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) és un espai municipal dedicat a la documentació d’informació i recursos d’educació ambiental, especialment orientats en l’àmbit urbà.

Adreça: La Fàbrica del Sol. Passeig de Salvat Papasseit,1

Tel.: 932 562 592

C/e: documentacioambiental@bcn.cat

L’Ateneu de Fabricació Fàbrica del Sol és un ecosistema col·laboratiu dedicat a ser un referent en sostenibilitat a la Xarxa d’Ateneus de Fabricació. Els principals objectius de l'Ateneu de Fabricació Fàbrica del Sol són: prioritzar l’educació, alfabetitzar l’entorn en tecnologies digitals i sortir al barri i ser útils.

Adreça: La Fàbrica del Sol. Passeig de Salvat Papasseit,1

Tel.: 932 564 430

C/e: adflafabricadelsol@gmail.com

El Centre de la Platja

Un espai d'informació, de trobada i de formació per a totes les persones interessades en el litoral de Barcelona i els aspectes que s'hi relacionen.

Adreça: Porxos de la platja del Somorrostro, a peu de platja. Sota el passeig Marítim, davant de l'Hospital del Mar

Tel.: 932 210 348

C/e: centreplatja@bcn.cat

Espai lúdic ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella

Un espai familiar gratuït que promou el joc i l'educació ambiental com a eina per a participar activament a la conservació i millora del medi ambient de la ciutat destinat a famílies amb infants de 0 a 5 anys.

Adreça: Pas Institut Escola, 1 (Parc de la Ciutadella)

Tel.: 638 326 771

C/e: espailudicciutadella@bcn.cat

L’Aula Ambiental de Sagrada Família és el servei d’educació i informació ambiental del Districte de l’Eixample. Situat al Punt Verd de Barri, ofereix serveis i recursos dirigits a la ciutadania per fomentar la cultura de la sostenibilitat.

Adreça: Carrer de Lepant 281 - 283, cantonada Carrer de Provença

Tel.: 934 350 547

C/e: info@aulambiental.org

L’Aula Ambiental de Les Corts és el servei d’educació i informació ambiental del Districte de Les Corts. Situat al Centre Cívic Can Deu ofereix serveis i recursos dirigits a la ciutadania per fomentar la cultura de la sostenibilitat.

Adreça: Plaça de la Concòrdia, 13

Tel.: 934 101 007

C/e: mediambientcandeu@lleuresport.cat

L'Aula ambiental Bosc Turull és un equipament municipal d’educació ambiental centrat en el coneixement i la protecció del bosc i adreçat a la ciutadania en general i en especial a les escoles i instituts de la ciutat.

Adreça: Passeig Turull, 2-4

Tel.: 932 133 945

C/e: aula@boscturull.cat

Centre de Formació del Laberint

El Centre de Formació del Laberint d'Horta és l'equipament municipal especialitzat en jardineria i paisatgisme. Va iniciar la seva activitat l'any 1993, en la part rehabilitada del palau dels jardins del Laberint d'Horta, des d'on acull i dóna continuïtat a la formació dels aficionats a la jardineria així com als professionals i tècnics del sector.

Adreça: Carrer dels Germans Desvalls, s/n. Parc del Laberint d'Horta

Tel.: 932 565 601

C/eformacio.laberint@bcn.cat

Millor que nou, reparat

Un equipament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona on aprendre a reparar els teus objectes amb el suport d'eines, personal i formació.

Adreça: Carrer de Sepúlveda, 45-47 (Barcelona)

Tel.: 934 242 871

C/e: reparat@millorquenou.cat

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Una xarxa de museus naturalistes integrats pel Museu Martorell, el Laboratori de Natura, el Jardí Botànic  l'Institut Botànic, el Jardí Botànic Històric i el Museu Blau.

Adreça: plaça Leonardo da Vinci, 4-5 (Museu Blau), Parc de la Ciutadella (Museu Martorell i Laboratori de Natura) i Dr. Font i Quer, 2 (Jardí Botànic)

Tel.: 932 566 002 (Museu Blau), 932 562 222 (Museu Martorell), 932 562 200 (Laboratori de Natura) i 932 564 160 (Jardí Botànic)

C/emuseuciencies@bcn.cat

Observatori Fabra

Observatori d'astronomia, meteorologia i sismologia de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB), construït per Josep Doménech i Estapà el 1904.

Adreça: camí de l'Observatori, s/n

Tel.: 934 175 736

C/esecretaria@racab.com