Trajectòria

En el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de Barcelona hem coorganitzat unes jornades per fomentar l'eficiència, l'estalvi i la sobirania energètica.

Durant els mesos de maig i juny hem descobert quins organismes vius ens expliquen la qualitat ambiental del nostre entorn.

Aquesta primavera hem organitzat un cicle de xerrades relacionades amb la salut, la contaminació o els espais verds, entre altres, trobades de dibuix amb ciutadans per dibuixar diferents espais verds de la ciutat i tallers de dibuix tècnic on s'han 'explicat tècniques com l'aquarel·la o la tinta xinesa.

En aquesta activitat coorganitzada amb el Centre de la Platja i a càrrec de L’Institut de Ciències del Mar (ICM) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) hem ballat al ritme dels organismes que conformen els ecosistemes marins.

La celebració del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona és l'excusa perfecta per acostar-nos a conèixer els roserars de Barcelona, hem realitzat visites guiades al Roserar del Parc de Cervantes de Barcelona per a adults, famílies i persones amb discapacitat visual i també hem descobert que els primers roserars es van instal·lar a Montjuïc.

La Fàbrica del Sol ha participat en el primer congrés català d'acústica, on ha presentat les activitats "Els batecs dels barris" del bloc Qualitat Ambiental del programa Com Funciona Barcelona?

Aquest abril ens hem endinsat als espais de bosc del mosaic urbà de Barcelona. Hem estrenat el bloc Boscos Urbans, del vector verd i biodiversitat, del programa Com Funciona Barcelona?

Durant el març i l'abril, de bracet de Raons Públiques hem descobert iniciatives locals de millora de la vida als barris de Barcelona des de diferents punts de vista.

Un cop més, en el marc del dia Mundial de l'Aigua, diversos equipaments de Barcelona hem coorganitzat diferents activitats per avançar col·lectivament cap a una nova cultura de l’aigua.

Vam anar a l'escola Rel on els seus alumnes ens van explicar com funciona i com han dissenyat el seu hort smart. A més, també ens van ensenyar com fer-ne un per casa nostra.

Amb l'Aula Ambiental de la Sagrada Família, l'Aula Ambiental de les Corts, l'Aula Ambiental Bosc Turull i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, hem visitat l'exposició Camins de Natura i hem fet els tres recorreguts que proposa per la ciutat de Barcelona.

Consumistes o consumidors?

El passat 4 de novembre, en Juanjo Càceres va venir a La Fàbrica del Sol per fer una aproximació al tema del consumisme. Ho va fer desculpabilitzant al consumidor i elaborant una reflexió sobre el paper de la publicitat de les marques en la nostra presa de decisions de compra.

Respira: Qualitat ambiental, aire i salut

El 13 i 20 d'octubre passats, La Fàbrica del Sol, l'Aula Ambiental de la Sagrada Família i el Centre Cívic Urgell, amb la col·laboració del CSIC, el CIEMAT, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, la Plataforma de la Qualitat de l'Aire i el CREAL vam organitzar dues activitats al voltant de la qualitat de l'aire, el seu control i els efectes sobre la salut dels ciutadans.

Turisme responsable d'observació de fauna

El 26 de juny a La Fàbrica del Sol vam presentar, de la mà d' Espai Tres, un conjunt d'alternatives ètiques per a turistes i professionals del sector que volien conèixer els animals de manera responsable i recolzar el treball dut a terme en centres de rescat.

Racons Amagats: La Dreta de l'Eixample

El passat 5 de juny, La Fàbrica del Sol amb col·laboració de l'Aula Ambiental de la Sagrada Família i l'Institut Muncipal de Persones amb Discapacitat, va adaptar la ruta L'Art de visitar un jardí: La Dreta de l'Eixample per tal de fer accessible a persones amb discapcitat visual i auditiva.

Aquest any 2015 des de La Fàbrica del Sol hem fet una aposta per la ciència ciutadana i per tant hem participat i seguim participant en el projecte Atrapa el Tigre. Decobreix què hem fet i què pots fer tu!

Economia, emocions i transformació

En el marc del Mes de l'Economia Solidària 2014, l'Espai d'Anàlisi Ambiental ens va recordar per què l'economia és i serà una ciència impredictible i ens va donar quatre eines per identificar les economies basades en les relacions d'igualtat, de cooperació i de sostenibilitat.

El passat 3 de juliol, del 18.30 a 21 h, el Centre Cultural Casa Orlandai va acollir la mostra de projectes per a combatre la pobresa energètica. L'activitat va incloure un petit refrigeri i va ser dinamitzada amb un espectacle de Cuncurulla - Circ de Taula.

Exòtics

En el marc del Dia Internacional de la Biodiversitat, el dijous 22 de maig de 2014, vam organitzar des de La Fàbrica del Sol una taula d'experiències d'entitats expertes en espècies exòtiques per tal de conèixer què s'amaga darrera la comercialització a gran escala d'animals d'arreu del món.

Foto participants cursa de transports

El passat dissabte, 22 de febrer de 2014, La Fàbrica del Sol, en col·laboració amb l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, l'Aula Ambiental de la Sagrada Família i l'Aula Ambiental de les Corts va organitzar una Cursa de Transports i una Mostra de Mobilitat Col·laborativa.

Consum col·laboratiu: oportunitats i avantatges del consum compartit

El passat 20 de novembre de 2013 es van presentar a La Fàbrica del Sol diversos exemples de consum col·laboratiu que funcionen a casa nostra de la mà d'Albert Cañigueral, fundador del portal consumocolaborativo.com.

Mostra1

El passat 3 de juliol de 2013 La Fàbrica del Sol va organitzar la Mostra itinerant d'alternatives energètiques que va comptar amb la presencia d'una dotzena de projectes d'innovació, eficiència i gestió col·lectiva d'energia.

Els dies 4 i 5 de juliol del 2012 a La Fàbrica del Sol vam organitzar un taller de FAB LAB en col·laboració amb >FAB LAB Barcelona – Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya.

El 16 de juny vam fer l'acte de lliurament de premis del mercat d'idees "Gent amb bona energia".

Durant la campanya Renova els teus llibres, es organitzar una activitat d'escriptura de microrelats per potenciar la creació literària. Entre els participants es va sortejar un e-book, un carnet del TRESC i un abonament de 20 sessions per la Filmoteca de Catalunya.

Descobrim la nova central de biomassa

El passat 29 de febrer els participants de La Fàbrica del Sol van poder assistir en primícia a les instal·lacions de La Central de Biomassa de la Zona Franca.

L’horta urbana al cor de Barcelona

El passat 17 de març, vam conèixer dues experiències d'agricultura urbana ben diferents però totes dues molt interessants.

La Fira d'Alternatives Energètiques 20x20, organitzada per La Fàbrica del Sol el 3 de febrer, va reunir una gran varietat d'organitzacions i projectes amb denominador comú la tasca d'oferir alternatives energètiques reals.