Dia Mundial de l'Aigua 2016

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua. És un bé comú i essencial per a la vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. En aquest marc, diverses entitats i equipaments de Barcelona i el seu entorn vam coorganitzar diverses activitats per avançar col·lectivament cap a una nova cultura de l’aigua.

Es van organitzar un total de 26 activitats, majoritàriament dirigides a un públic adult, però també en va haver per a públic familiar. Des de La Fàbrica del Sol, a part d'oferir activitats del cicle de l'aigua a la ciutat del programa Com Funciona Barcelona? (Les entranyes de la ciutat: els dipòsits de regulació d’aigües pluvials, Els engranatges màgics de música, llum i color: La Font Màgica, Les entranyes de la ciutat: les clavegueres, Treu-ne l’aigua clara), es va organitzar el cicle "La cultura de l'aigua al llarg del temps", per apropar-nos al passat, present i futur de la gestió de l'aigua a la ciutat de la mà d'experts del món acadèmic i tècnic. El cicle va constar de tres activitats; una ruta històrica per la història de l'aigua a la Barcelona romana, a càrrec de Santiago Riera, una ruta per la història de l'aigua a la Barcelona preindustrial, a càrrec de Mariano Barriendos, i una conversa sobre la història i el present l'aigua a la Barcelona contemporània, amb Narcís Prat i Joan Gaya.

Posteriorment, el 21 d'abril, La Fàbrica del Sol va participar en la tercera sessió del cicle de jornades "Fonaments en la gestió local del cicle de l'aigua", organitzat per la Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. La sessió es titulava "Aspectes socials i econòmics del servei d'abastament", i dins del bloc "La transparència i la participació ciutadana sobre la gestió local de l'aigua" vam parlar d'educació i sensibilització per promoure l'ús eficient de l'aigua (podeu veure la presentació a l'enllaç que trobareu a fitxers relacionats).