Les roses de Barcelona

Coincidint amb la temporada de floració de les roses, Barcelona organitza el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que té lloc als jardins del Roserar del Parc de Cervantes (avinguda Diagonal 708-716. Barcelona).

L'esdeveniment central de la convocatòria és un concurs adreçat a obtentors i cultivadors de noves espècies de roses, però també es desenvolupa un programa d’activitats adreçades a tots els públics com demostracions d'art floral, de gastronomia o un concert de música a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i compta amb el patrocini d'empreses i la col·laboració d'organitzacions del sector. Es va crear l'any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona que es remunta a les primeres dècades del segle passat.

Aprofitant l'avinentesa, La Fàbrica del Sol, va programar visites guiades per a adults, famílies i persones invidents durant tota la celebració del certamen. Uns dies més tard, també es va oferir la visita del programa Com Funciona Barcelona? L'art de visitar un jardí: Laribal, Grec, Umbracle i Aclimatació, que fa un recorregut per la muntanya de Montjuïc, passant per l'altre roserar de la ciutat, el de les roses escèniques, que es troba als jardins del Teatre Grec i visitant el que va ser un dels primers roserars de la ciutat, el Roserar de la Colla de l'Arròs.