L'hort smart, aprendre a reaprendre

El passat mes de febrer vam estrenar l'activitat Cultivant la ciutat: l'hort smart, aprendre a reaprendre. Aquesta activitat forma part del programa d'activitats Com Funciona Barcelona? dins del bloc verd i biodiversitat.

El projecte que han desenvolupat a l’Escola Rel és un hort intel·ligent que els mateixos alumnes controlen per ordinador, a través d’un senzill llenguatge de programació que serveix per confeccionar els diferents programes que recullen dades sobre la llum, la temperatura i el grau d'humitat de la terra on hi ha les plantes. D’aquesta manera, es fan servir sensors que prenen dades per tal d’analitzar-les i donar-hi les respostes necessàries, com per exemple connectar el reg des de l'interior de l'aula.

L'activitat va començar amb una exposició del projecte per part dels alumnes. Després vam pujar a una aula de l'escola, on els mateixos alumnes ens van explicar com havien programat el seu propi hort a partir d'Arduino i Raspberry Pi. Ens van explicar com fer-ho a casa nostra i ens van facilitar uns tutorials. Per acabar, vam sortir al terrat i vam poder veure en funcionament l'hort smart, amb els seus sensors d'humitat i l'última novetat que han introduit: un sensor de moviment que quan detecta un ocell emet l'udol d'un llop.

Podeu sol·licitar aquesta activitat a través del programa Com Funciona Barcelona? per a grups. Trobareu els enllaços en aquesta mateixa pàgina.