Racons Amagats: La Dreta de l'Eixample

La Dreta de l'Eixample és una ruta que ens vol mostrar els interiors d'illa recuperats del pla Cerdà i ens convida a experimentar, tot passejant-hi, sobre la qualitat de vida que ens ofereixen. Aquesta activitat s'emmarca dins el Programa Com Funciona Barcelona? i concretament dins les visites i rutes per conèixer el verd i la biodiversitat de la nostra ciutat.

A l'activitat vam poder tocar fruits i llavors dels diferents arbres que ens vam trobar durant el recorregut, com el plataner, el lledoner i les tipuanes. A l'hora vam caminar per diferents tipus de paviments: des del sorrenc de la Plaça Tetuan passant per l'enjardinat del passeig Sant Joan i el sòl ple de fulles dels Jardins de la Torre de les Aigües. Vam escoltar el so de l'aigua dins del claustre de la Parròquia de la Puríssima Concepció i alguns vam posar la mà dins de la coneguda platja de l'eixample.

La ruta ens va permetre parlar una mica del cicle de l'aigua a la ciutat a partir d'una boca d'aigües subterrànies i una antiga Torre de les Aigües.

Finalment vam acabar a la Casa Elizalde, la qual té un interior d'illa enjardinat que es pot visitar.

Per poder realitzar la ruta vam tenir a la nostra disposició recursos tàctils com fruits, llavors, fulles, encoixinat i una làmina en relleu de la Torre de les Aigües de l'Eixample. També vam comptar amb el suport d'una intèrpret de la llengua de signes.