"Amb petits gestos quotidians, tots i totes podem crear una societat més sostenible"

Sostenibilitat. En molts pocs dies, Andrea de Haro es farà càrrec de la coordinació de l'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu que obrirà les portes a l'Espai Via Bàrcino de la Trinitat Vella.

En molts pocs dies, Andrea de Haro es farà càrrec de la coordinació de l'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu que obrirà les portes a l'Espai Via Bàrcino de la Trinitat Vella.

Hem parlat amb ella per saber en què consisteix una Aula Ambiental i per avançar totes les activitats i projectes que es duran a terme al nostre districte.

Què és l’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu?

Aquest hivern obrirà les portes de l’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu, que s’ubicarà al barri de la Trinitat Vella. En primer lloc, comptarem amb un punt d’informació, assessorament i consultes per tothom com, per exemple, per persones individuals que tinguin qualsevol mena de dubte sobre sostenibilitat i medi ambient. Tindrem un programa d’activitats trimestrals gratuïtes adreçades a tota mena de públic. La gent es podrà inscriure a títol individual a qualsevol taller o proposta que li interessi.

Pot participar tothom que vulgui?

Tot i que físicament estem al Districte de Sant Andreu, les activitats trimestrals estan obertes per infants o adults de qualsevol punt de la ciutat o de fora.

Quines expectatives teniu per instal·lar-vos a la Trinitat Vella?

Encara no hem començat a treballar dia a dia aquí, però allò cert és que tot el mon ens està dient que la gent de la Trinitat Vella s’involucra molt i sempre està disposada a participar en qualsevol proposta que es du a terme al barri. Tenim moltes ganes de venir ja perquè ens han parlat molt bé del barri i sabem que podrem proposar moltes idees que interessaran el veïnat. La nostra idea és donar consells i fer tallers de temes molt senzills que es puguin aplicar en el dia a dia de la gent. L’objectiu és consolidar petits gestos per part de tothom per contribuir a crear una societat més sostenible.

Hi haurà activitats per grups o per entitats?

A més, estem començant a treballar activitats per oferir als centres escolars i a les entitats de lleure. Volem treballar en xarxa, amb altres equipaments i entitats, per reforçar el treball de la sostenibilitat al Districte.

Què necessitem per participar en qualsevol de les activitats de l’Aula Ambiental?

En pocs dies tindrem a disposició de la gent l’agenda trimestral on s’indica tota la programació. Ara bé, us podem avançar que el període per fer les inscripcions s’obre l’1 de febrer. La gent es pot adreçar al centre bé a través de l’adreça santandreuambiental@bcn.cat o bé al telèfon 933 602 874. Respecte a les activitats, la primera serà el proper 15 de febrer a partir de les 18.00 hores i en ella ensenyarem a fer menjadores per als ocells. Divendres 16 farem una visita a Urbaser, el servei de recollida de residus de la ciutat. La setmana següent tenim previstes dues propostes molt interessants: la primera servirà per ensenyar a tenir un microhort i la segona tractarà sobre com llegir la factura del gas o l’electricitat. Us esperem a tots i a totes!