Aquesta tardor no et perdis les activitats familiars al Centre de Natura de Can Soler

Medi ambient i sostenibilitat. Diumenge 26 de setembre es farà el primer dels tallers a l'antiga masia de Sant Genís

Després de les vacances, tornen les activitats didàctiques del Centre de Natura de Can Soler. De setembre a desembre, aquesta antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts per a tots els públics.

En total, s’hi faran vuit activitats, a les que cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el telèfon 664 117 871 (dimarts i dijous de 10 a 14 h) o el correu electrònic centrenaturacansoler@bcn.cat.

Totes les activitats són gratuïtes i comencen a les 11 h, excepte les que indiquen un altre horari.

Diumenge 26 de setembre
Transició de l’hort d’estiu a l’hort d’hivern

Arriba el setembre i encara hi trobem algunes hortalisses d’estiu a l’hort del Centre de Natura. Molts són els dubtes que ens sobrevenen quan s’acaba una temporada a l’hort. Resoldre’ls serà l’objecte d’aquesta sessió de Seguint el ritme de l’hort. A càrrec d’Associació Gaia.
Activitat vinculada a Barcelona capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i a l’exposició temporal Conreus i pastures a Collserola.

Diumenge 10 d’octubre
Taller d’urban sketching
La masia de Can Soler és un fantàstic espai rural amb elements patrimonials com la bassa i la pròpia masia que ens permetran aprendre i posar en pràctica aquesta tècnica de dibuix ràpid. A càrrec de Lucia Gómez.
Activitat vinculada a les Jornades europees del patrimoni 2021.
En col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Diumenge 24 d’octubre
Desmuntant les factures de gas i electricitat
Vols canviar la teva despesa energètica i no saps per on començar? Entendre les factures de gas i llum és un bon principi. En aquest taller aprendràs a entendre els diferents conceptes que hi apareixen.
Activitat vinculada a la Setmana de l’Energia 2021. Cap al 2030: reformar el sistema energètic europeu. En col·laboració amb La Fàbrica del Sol.

Diumenge 24 d’octubre, de 12.30 a 13.30 h
Xup-xup
Sessió de teatre infantil educatiu per aprendre amb les clowns Betty i Perla la recepta més saludable per a tu i pel planeta. A càrrec de Cuinassos.
Activitat extraordinària coorganitzada amb el Centre Cívic Casa Groga que es realitzarà a la Plaça Meguidó. Per a públic familiar amb infants entre 4 i 12 anys.
Activitat vinculada a Barcelona capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Inscripcions aquí.

Diumenge 7 de novembre, d’11.30 a 12.30 h
Xup-xup
Sessió de teatre infantil educatiu per aprendre amb les clowns Betty i Perla la recepta més saludable per a tu i pel planeta. A càrrec de Cuinassos.
Activitat extraordinària coorganitzada amb el Centre Cívic Casa Groga que es realitzarà a la Masia Can Soler. Per a públic familiar amb infants entre 4 i 12 anys.
Activitat vinculada a Barcelona capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Inscripcions aquí.

Diumenge 21 de novembre
Can Carlet. Mandarines de quilòmetre 0
Molt a prop de Can Soler, amagada en una vall descobrirem aquesta meravellosa explotació de mandarines ecològiques. Pel camí ens retrobarem amb el passat geològic i patrimonial del barri de Sant Genís i de Montbau.
Activitat vinculada a Barcelona capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Recorregut lineal de baixa dificultat. Amb inici a la masia de Can Soler i final a la parada de metro Mundet.

Diumenge 12 de desembre
Seguiment d’espècies invasores
Itinerari guiat pels entorns de Can Soler amb l’objectiu de GEO localitzar i caracteritzar els focus d’aquelles espècies exòtiques que presenten un comportament invasiu pels ecosistemes mediterranis.
En col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Diumenge 19 de desembre
Nadal Art
Taller creatiu per guarnir la nostra llar durant el Nadal. La natura serà la nostra inspiració, materials reutilitzats i elements trobats al fondal seran la base de les nostres creacions.

Exposició temporal + Racó de lectura: Conreus i pastures a Collserola
Fins el 31 de desembre
Acompanyada de llibres de consulta i recursos adreçats a públic infantil i adult per aprendre més sobre la sobirania alimentària, el maneig de l’hort ecològic, les llavors, receptes… Al vestíbul principal de la masia de Can Soler.