Berenar musical contra les bosses de plàstic

Dia Internacional Lliure de Bosses. El Centre de la Platja s'implica en l'activitat programada per la taula d'entitats "Barceloneta Plàstic 0"

La lluita per la reducció del consum de les bosses de plàstic d’un sól ús disposa d’una llei específica que va entrar en vigor ara fa un any i d’un Dia Internacional Lliure de Bosses, el 3 de juliol, impulsat per la fundació Rezero fa 11 anys. La data assenyala la necessitat de mantenir viva la consciència ciutadana, denunciar els problemes associats al seu abús i seguir avançant en la posada en marxa i la divulgació d’alternatives sostenibles.

En aquest marc, el Centre de la Platja se suma a l’activitat promoguda des de la taula d’entitats “Barceloneta Plàstic 0”, un berenar musical que tindrà lloc a la guingueta “Proa la mar” a les 19h. El músic encarregat d’amenitzar la trobada és l’italià Rocco Papia, un artista que s’ha implicat en la batalla de la reducció del plàstic d’un sol ús a través del projecte “Sacamos música de mar. Orquestra Reusonica”, basada en instruments fets amb materials reutilitzats. El berenar serà l’ocasió per presentar les diferents entitats que conformen “Barceloneta Plàstic 0” i donarà peu a un debat sobre l’ús del plàstic d’un sol ús, especialment de les bosses.

Entre les activitats enfocades a la reducció de residus, aquest mes de juliol destaquen dues inciatives més al Centre de la Platja. Una d’elles, el dissabte 6, consisteix en una acció artística per rebutjar la brutícia generada per les burilles de cigarret. A les 11:30h, es farà una gran muntanya de burilles en coordinació amb el moviment “No + Colillas en el suelo” i l’oenagé Proartso. L’altra activitat, programada per al dissabte 13, estarà protagonitzada per personalitats destacades del moviment “Zerowaste”: les “influencers” Carla i Jessica, de “Reinas y Repollos”. Per a més detalls, consulteu el programa de la temporada d’estiu del Centre de la Platja.