Compostar té recompensa

Compostatge. Els dies 23 i 25 de novembre vine a La Fàbrica del Sol i recull el compost produït en el compostador comunitari de la Barceloneta

Les restes orgàniques dipositades al compostador comunitari de La Barceloneta s’han convertit en compost d’alta qualitat. Després de més de 8 mesos al compostador, i gràcies a la vostra col·laboració i aportacions, la matèria orgànica està llesta per ser utilitzada com a adob.

Així doncs, ara és moment de recollir els fruits d’aquest esforç col·lectiu. Si has estat dipositant les restes orgàniques al compostador comunitari de la Barceloneta, els dies 23 i 25 de novembre, de 10 a 14 h,  et convidem a venir a La Fàbrica del Sol per recollir una bossa de compost. 

Volem aprofitar l’ocasió per reconèixer i agrair la participació a totes les persones que utilitzeu aquest servei. El compostador comunitari de la Barceloneta és possible gràcies a vosaltres! 

I si encara no utilitzes el servei però t’ho estàs pensant, no dubtis a trucar a La Fàbrica del Sol (932564430) o enviar un correu a: lafabricadelsol@bcn.cat i et facilitarem tots els detalls per iniciar-te en el compostatge comunitari! 

 

El compostador comunitari de la Barceloneta 

Des de fa 3 anys, el barri de la Barceloneta compta amb un compostador comunitari, un servei pensat per tota aquella gent que vol fer compost però no té l’espai o el temps suficient per fer-ne al domicili.

En aquest punt de compostatge comunitari, el veïnat del barri pot dipositar-hi les restes orgàniques que generen a casa. Després del temps corresponent en descomposició i gràcies a la tasca del tècnic responsable del servei, s’aconsegueix transformar aquestes restes de menjar en compost, un adob ideal per a les plantes que creixen en balcons i jardins. 

 

Per saber-ne més

Des de La Fàbrica del Sol et recomanem llegir la Càpsula de Sostenibilitat “El compost és més que un adob” i el Far de Sol (entrevista en profunditat) a Víctor Mitjans “El model de recollida selectiva està estancat”.  

Si vols anar un pas més enllà en el món del compostatge, i tenir el teu propi compostador a casa, consulta la guia  per fer un compostador casolà, elaborada per l’Aula Ambiental de Ciutat Vella.