Córrer per una bona causa

Ultra Clean Marathon. EL proper dia 6 de juny, en el Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà L’Ultra Clean Marathon (UCM).

L’Ultra Clean Marathon és una cursa en la que a més de córrer es recullen els residus abandonats als espais naturals, pràctica coneguda com a plogging, i als diferents avituallaments no només es recuperen forces sinó que es donen a conèixer diferents problemes ambientals. En la passada edició es van recollir gairebé 3 tones de residus gràcies a les 4.000 persones que hi van prendre part.

En l’edició d’enguany, la cursa segueix un pla de gestió ambiental basat en “La Guia de bones pràctiques en l’organització i celebració de curses i marxes per muntanya” de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. També destaquen altres accions com ara l’absència de cintes de plàstic o l’ús de gots reutilitzables i aliments ecològics en els punts d’avituallament.

Per a participar-hi només cal organitzar-se en equips de 2 a 12 persones. Són 60 km de recorregut, que es poden fer seguits o bé en la categoria de relleus, en trams de 10 km. Començarà a Terrassa i passarà per Sant Cugat, el Parc Natural de Collserola, cap al riu Besòs i les platges de Barcelona. La cursa finalitzarà al Moll de Marina, al Port Olímpic de Barcelona.

La inscripció a la cursa és gratuïta, tanmateix, per participar cal realitzar un donatiu mínim de 600€ que es destinarà íntegrament a la causa ambiental que cada equip decideixi.  Les inscripcions es van obrir el passat 20 de febrer, podeu apuntar-vos-hi clicant aquí.

Si us encanta la idea però ara mateix no us veieu en cor de córrer tant,  podeu participar-hi com a voluntaris/àries clicant aquí. Paral·lelament a la cursa s’organitzaran diferents accions de voluntariat en els diferents espais per on recorre la cursa.

A més, a Barcelona, es realitzaran activitats lúdiques i de conscienciació ambiental tant a la zona de Collserola, del barri de Trinitat Nova, amb les aules ambientals del Castell de Torre Baró i Casa de l’Aigua, com una sèrie d’accions de recollida de residus a les platges (espigons, sorra i subaquàtiques), com una festa final al Moll de Marina de Barcelona amb una fira d’entitats, xerrades, tallers i altres activitats que reflexionaran al voltant del cicle de vida dels residus que ens trobem al litoral.

I tu, per quina causa corres?