Descobriu les activitats amb més èxit dels últims mesos

Educació ambiental. Avui fem l'última activitat del quadrimestre de La Fàbrica del Sol i us fem un resum de les activitats més exitoses d'aquests últims mesos.

Acaba l’any i amb ell posem punt i final al programa d’activitats quadrimestral de La Fàbrica del Sol. Han sigut 4 mesos farcits d’activitats, tallers, itineraris i visites que ens han permès estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat i compartir grans moments amb vosaltres.  A continuació us fem un resum de les activitats més destacades d’aquest quadrimestre.

En primer lloc, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible,  vam programar  diferents activitats per conèixer la qualitat de l’aire de Barcelona, els efectes de la contaminació acústica sobre la salut i diferents estils de mobilitat sostenible. La Setmana la vam concloure sumant-nos a la celebració del dia Sense cotxes a Via Laietana.

Del mes de setembre també destaquem l’èxit de Plàstic a la vista! Una nova activitat inscrita en les accions del Mapa de Barcelona més sostenible en la qual vam prendre consciència de la problemàtica que generen els residus plàstics al mar i vam conèixer les accions que es duen a terme des de la Confraria de pescadors de Barcelona per a minimitzar-ne els impactes. L’activitat va acabar amb un petit tast de peix de temporada.

A l’octubre vam gaudir del cicle “Urbanisme orgànic”, una mirada ambiental sobre la planificació urbanística de Barcelona. El cicle ens va portar  al Park Güell, per descobrir com Gaudí va aconseguir una perfecta integració de l’arquitectura a la natura. A més també vam conèixer les actuacions urbanístiques que afavoreixen la biodiversitat de la ciutat,  com són la construcció d’hotels d’insectes o la naturalització d’escocells de la mà de l’activitat “Ciutat naturalitzada”. El cicle va acabar amb un berenar per conversar amb diferents referents en actuacions urbanístiques sobre el model de les superilles, la importància de la participació ciutadana i la importància de la psicologia en els processos de creació de ciutats.

A més del cicle es van programar moltes altres activitats, com una visita dansada a La Fàbrica del Sol o un taller d’espelmes a partir de materials destacats. Volem destacar “Botànica funerària”, una visita al cementiri de Montjuïc per descobrir la simbologia amagada rere la vegetació del cementiri. La visita va combinar curiositats de botànica amb pinzellades d’història, amb la visita i explicació a tombes de personatges cèlebres enterrats a la necròpolis de Montjuïc.

Al mes de novembre ens vam sumar a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb l’organització de diferents activitats que ens van permetre tractar a fons aquesta temàtica. Una d’elles va ser la visita a dues iniciatives d’aprofitament d’objectes i materials. També, per  primera vegada hem tingut l’oportunitat de visitar el parc de neteja més modern de Barcelona, el Parc de Joan Miró i descobrir com funciona la neteja urbana de la ciutat i veure com treballen per minimitzar els impactes que genera la seva gestió.

Per últim, al mes de desembre hem pogut realitzar un taller de microhorts , per aprendre a cultivar brots i germinats als testos de casa. Hem tancat el programa i l’any amb una de les visites més demandades, la visita a l’interior de l’emblemàtica Font Màgica de Montjuïc per descobrir el cicle de l’aigua a la ciutat.

Moltes gràcies per la vostra participació. Esperem que hagueu gaudit d’aquest programa i us convidem a prendre part en les activitats del proper quadrimestre. Les inscripcions s’obriran el proper 8 de gener a les 11 h.