Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari

Sostenibilitat. El dia 29 de setembre es commemorarà  el Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari per segona vegada a la història

El dia 29 de setembre es commemora  el Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari. Aquesta data es va escollir l’any 2020 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) per divulgar i conscienciar sobre la problemàtica d’aquest fet i alhora promocionar-ne possibles solucions. 

Segons la mateixa (FAO), s’estima que un terç de tots els aliments produïts en l’àmbit mundial es perden o es malbaraten. I tot i que hi ha un elevat nombre de persones que passen fam, gran part dels aliments que es produeixen anualment no són ingerits per ningú. 

Entitats, administracions i diferents col·lectius estan treballant per tal de minimitzar el malbaratament alimentari aconseguir un millor aprofitament dels aliments. Un exemple n’és la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Per a celebrar el Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’il·lumina de color verd per tal de prendre consciència sobre aquest problema i reflexionar sobre possibles solucions. 

Consulteu diferents entitats que formen part de la Xarxa Barcelona + Sostenible i que treballen per tal d’evitar el malbaratament alimentari: 

Fundació Banc dels aliments

Plataforma Aprofitem els Aliments

Espigoladors

Too good to go

S0bres Mestres

Associació Espai Ambiental

Nutrició Sense Fronteres