Forma’t amb les Cases d’Oficis de Barcelona Activa

Formació. Les Cases d'Oficis de Barcelona Activa són projectes orientats a millorar la formació professional i aconseguir feina.

Les Cases d’Oficis de Barcelona Activa

L’inici d’any és un bon moment per emprendre nous projectes. Un d’ells podria ser aprendre un ofici o bé potenciar el creixement professional. Per aquest motiu ens proposem de parlar-vos de Les Cases d’Oficis de Barcelona Activa, un projecte adreçat a joves de 16 a 24 anys en situació d’atur.

Pel que fa als programes de les Cases d’Oficis, tenen una durada d’un any i combinen 6 mesos de pràctiques becades amb 6 mesos de contracte laboral. S’emmarquen sota el projecte Treball als barris i formen part del Pla d’Acció per a l’Ocupació Juvenil, que inclou una vuitantena de mesures dirigides a incentivar que el jovent trobi feina.

Hi poden participar joves dels diferents barris de la ciutat de Barcelona: Raval Sud, Sant Pere i Santa Caterina, La Barceloneta, El Besòs i el Maresme, El Bon Pastor, Baró de Viver, La Trinitat Vella, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Les Roquetes, El Coll, El Poble-sec, La Bordeta, La Marina de Port.

 

A Barcelona existeixen tres Cases d’Oficis, cadascuna especialitzada en un àmbit de treball.

En primer lloc, al barri del Carmel, a l’Espai Jove Boca Nord,  trobem la Casa d’Oficis d’Espectacle en viu, centrats en la producció d’espectacles i esdeveniments. S’hi poden cursar les especialitats d’assistent de producció-regidoria, tècnic/a de so, tècnic/a en luminotècnia i tècnic/a de vídeo.

En segon lloc,a  l’Institut Tecnològic de Barcelona hi ha ubicada la Seu de la Casa d’Oficis de Barris Digitals. En ella es pot rebre formació de disseny de producte digital i experiència d’usuàri/a (UX), 3D modelatge, animació i fabricació o bé sistemes microinformàtics i xarxes.

Finalment, el Centre Cívic el Coll-La Bruguera és la seu de la Casa d’Oficis de  Barris Sostenibles. S’hi poden cursar les especialitats d’ecojardiner, agent forestal, monitor/a de medi ambient o auxiliar de floristeria.

Les inscripcions estan obertes. Trobareu més informació i tots els requisits d’accés clicant al següent enllaç.